El canvi de fase de les obres de Glòries comporta restriccions nocturnes de circulació entre el 7 i el 9 d’agost : Servei de Premsa

El canvi de fase de les obres de Glòries comporta restriccions nocturnes de circulació entre el 7 i el 9 d’agost

06/08/2019

La nit del 7 al 8 d’agost es desplaçaran els tres carrils de circulació de la Gran Via en sentit sortida de Barcelona cap al costat mar

La nit del 8 al 9 d’agost es desplaçaran els carrils de circulació de la Gran Via en sentit entrada a Barcelona establint dos carrils pel tronc central i un pel lateral muntanya

Les obres d’execució de l’estructura dels túnels viaris de les Glòries arriben aquesta setmana a un nou canvi de fase. Es desplaçaran els carrils de circulació de la Gran Via tant d’entrada com de sortida, durant les nits del 7 al 8 d’agost i la del 8 al 9 d’agost, en horari entre les 23h i les 5.30h. Durant aquesta franja horària hi haurà restriccions de circulació mantenint un carril de circulació a la Gran Via.

 

La nit del 7 al 8 d’agost es farà el desplaçament dels tres carrils en sentit sortida de Barcelona cap al costat mar. En tot moment es mantindrà un carril de circulació a la Gran Via i també un al carrer Badajoz. Durant la jornada del 8 d’agost es mantindrà l’actual configuració dels carrils de la Gran Via en sentit entrada a la ciutat i la nova configuració dels carrils en sentit sortida.

La nit del 8 al 9 d’agost es faran els treballs per a la nova configuració dels carrils de la Gran Via d’entrada a la ciutat, que serà de dos carrils pel tronc central de la via costat mar i un pel lateral muntanya. En aquest punt s’adaptaran també els passos de vianants dels carrers Llacuna i Ciutat de Granada.

Per tant, l’entrada a la ciutat per la Gran Via presentarà una bifurcació que determinarà amb quin carrer enllaçaran els vehicles al seu pas per la plaça de les Glòries. El carril de la dreta, pel lateral muntanya, enllaçarà exclusivament amb el carrer Independència. Els dos carrils centrals continuaran exclusivament per la Gran Via. D’altra banda, la incorporació a la Gran Via des del carrer Llacuna, en sentit centre ciutat, es farà pels carrils centrals, que continuen per la Gran Via sense possibilitat d’enllaçar amb el carrer Independència. Els vehicles que vulguin accedir al carrer Independència, ho hauran de fer des de l’avinguda Diagonal.

D’altra banda, també durant el mes d’agost es faran les ocupacions del carrer Llacuna i Ciutat de Granada per a la construcció de les sortides d’emergència dels túnels viaris. Per tant, durant tot el mes d’agost i setembre, s’ocuparà el carrer Llacuna al costat muntanya de la Gran Via pels treballs de la sortida d’emergència en aquest punt. Es mantindrà un itinerari de vianants de dos metres i per reforçar la seguretat es col·locaran miralls a les cantonades. Del 19 d’agost i també fins al 30 de setembre s’ocuparà el carrer Ciutat de Granada al costat mar de la Gran Via per iniciar els treballs de la sortida d’emergència en aquest punt.

Aquestes actuacions es fan en el marc dels treballs d’execució de l’estructura dels túnels de les Glòries. Les obres dels túnels viaris, que tindran una longitud total de 957 metres entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou, avancen segons el previst perquè puguin entrar en funcionament durant el primer trimestre de 2021.



Compartiu aquest contingut