La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions : Servei de Premsa

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

11/08/2019

Entre el ‘top ten’ dels cursos més demandats es troben com atraure la clientela amb Instagram, el posicionament de l’empresa amb cercadors i com crear un web amb WordPress

El 62% de les persones que han obtingut un dels certificats el darrer any són dones, i la franja d’edat que més usuariat concentra, el 46%, se situa entre els 25 i els 40 anys

Aquest estiu Barcelona Activa proposa a persones i empreses aprofitar el temps disponibles per adquirir nous coneixements de capacitació tecnològica, també a l’agost continuen els seus cursos online

Aquest any 2019 el Cibernàrium de Barcelona Activa fa 20 anys que capacita i divulga tecnologia entre professionals, empreses i la ciutadania en general de Barcelona. S’ha convertit en un programa de referència tant a nivell municipal com supramunicipal

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

L’aposta per aquest nou format online reforça el compromís de Barcelona Activa per arribar al conjunt de la ciutadania: facilita la conciliació i l’accés a qui, per distància o horaris, no pot desplaçar-se i s’adapta als nous hàbits de consum de continguts de les generacions nadiues digitals.

De fet, aquest any 2019 el Cibernàrium de Barcelona Activa, ubicat a l’edifici MediaTIC fa 20 anys que fomenta l’adquisició de competències digitals i divulga tecnologia entre professionals, empreses i la ciutadania en general de Barcelona. S’ha convertit en un servei de referència tant a nivell municipal com supramunicipal i en un espai de referència en les tendències tecnològiques de futur, on es proposa una estratègia d’inclusió digital per a tota la ciutadania i on s’aposta per l’aprenentatge continuat de les persones professionals i de les empreses.

Pel que fa als cursos a distància que ofereix, entre els més demanats es troben com atraure la clientela amb Instagram, el posicionament de l’empresa amb cercadors i com crear un web amb WordPress. Segons dades de Barcelona Activa, el públic ha demostrat gran implicació amb aquesta nova oferta: el 31% de les persones finalitza la formació i n’obté el certificat d’assistència, un percentatge de retenció molt superior a l’estàndard dins el món de l’e-learning, que ronda el 10%.

L’aposta per aquest nou format online reforça el compromís de Barcelona Activa per arribar al conjunt de la ciutadania: facilita la conciliació i l’accés a qui, per distància o horaris, no pot desplaçar-se i s’adapta als nous hàbits de consum de continguts de les generacions nadiues digitals. En aquest sentit, el 62% de les persones que han obtingut un dels certificats el 2018 són dones, i la franja d’edat que més usuariat concentra, el 46%, se situa entre els 25 i els 40 anys.

Els formats dels cursos són variats, des de tallers d’autoformació, masterclasses, i píndoles de curta durada o bits de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (bits de TIC). Les llengües utilitzades són el català, el castellà i l’anglès. Segons el barem dels més demandats trobem aquest top ten de cursos:

TOP TEN CURSOS ONLINE CIBERNÀRIUM (Gener-juny 2019)
1.- Atreu clientela amb Instagram i Instagram Stories
2.- Tècniques i eines web per a la gestió de projectes
3.- Google Adwords: Crea una campanya de publicitat contextual
4.- Posiciona la teva empresa als cercadors
5.- Construeix i personalitza el teu lloc web amb WordPress
6.- Infografia: Aprèn a representar la informació gràficament
7.- Photoshop: Iniciació al retoc digital d’imatges
8.- Claus per dissenyar un Pla de Social Media per una petita empresa
9.- Facebook Ads per a responsables de màrqueting i petites empreses
10.- Introducció a la programació: Conceptes comuns en tots els llenguatges

Entre els altres cursos també amb forta demanda, en destaquen el de creació de logotips, la millora del servei d’atenció del negoci mitjançant xatbots i eines per millorar la competitivitat digital.

 

Life Long Learning Awards

La digitalització dels serveis de divulgació i capacitació tecnològica de Barcelona Activa fa del Cibernàrium, que també ofereix la formació d’alta especialització TIC, un dels centres públics de lideratge en formació digital, amb formació tecnològica per a tothom, des de la formació bàsica (alfabetització digital i lluita de l’escletxa digital) fins a formació avançada. L’any 2018, l’agència municipal va estar reconeguda amb el segon premi Life Long Learning Awards, de la Plataforma Lifelong Learning, que aglutina més de 50.000 entitats europees del món de la formació i l’educació.

Amb l’exercici de les seves activitats, Barcelona Activa proposa una estratègia d’inclusió digital per a tota la ciutadania, que respon a la transformació social, econòmica i tecnològica dels últims temps, a escala local i global. En aquest context de globalització i economia digital, aquestes eines incorporen l’aprenentatge continuat de les persones professionals i de les empreses.

A més del Cibernàrium, Barcelona Activa manté formació online durant el mes d’agost i tot l’estiu per a les empreses, amb cursos que assessoren per trobar finançament, sobre Responsabilitat Social Corporativa i Màrqueting, accessibles des del web de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) i també per a persones que volen desenvolupar i millorar altres competències i buscar feina des del seu web de Barcelona Treball.

 

IT Academy: formació innovadora d’alta especialització TIC

El Cibernàrium també compta el programa innovador IT Academy, dins de l’estratègia de la Barcelona Digital Talent, per capacitar els perfils que més demanden les empreses de l‘ecosistema TIC de Barcelona, un dels àmbits amb més projecció professional i millor remunerats.

Aquest programa per fomentar el talent tecnològic ha inserit a més de 115 persones des de la seva posada en marxa el 2018. Gràcies a aquests programes, es promou el talent digital de la ciutat i es fa de Barcelona un hub de talent digital líder a nivell europeu. A més a més, també promou la presència femenina en aquest camp: el 40% que han estat fins ara en el programa són dones.

La IT Academy ofereix formació especialitzada que intenta reduir el gap entre la oferta i la demana de perfils tecnològics i el foment de les vocacions científiques i tecnològiques. Treballa amb nous formats: masterclass, meetup’s, hackatons, etc. sobre reptes concrets.Compartiu aquest contingut