L’Ajuntament i el Gremi de Restauració acorden crear un guardó d’honor en el marc dels premis Barcelona Restauració : Servei de Premsa

L’Ajuntament i el Gremi de Restauració acorden crear un guardó d’honor en el marc dels premis Barcelona Restauració

13/08/2019

El restaurador Joan Escribà rebrà un especial reconeixement en aquesta edició dels Premis Barcelona Restauració

L’anunci suposa la reactivació de la mesura de govern de suport a la restauració, presentada el juliol de 2016

L’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauració han acordat crear un guardó d’honor en el marc dels Premis Barcelona Restauració, creats l’any 2017. El nou reconeixement rebrà el nom de “Els imprescindibles de Barcelona” i tindrà per objectiu posar en valor la contribució realitzada a l’excel·lència en el sector, la vinculació amb la ciutat, el procés d’internacionalització del sector de restauració de Barcelona i el seu compromís amb la qualitat, entre altres aspectes. L’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauració acordaran anualment el seu destinatari o destinatària.

 

 

En l’edició de 2020 i en el marc dels Premis Barcelona Restauració, es farà ja un especial reconeixement el restaurador Joan Escribà. Aquest matí, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, han visitat el restaurador al seu establiment del passeig marítim, Xiringuito Escribà,  per comunicar-li-ho.

La categoria de “Els imprescindibles de Barcelona”, que quedarà establerta de cara a futures edicions, se suma a les tres categories ja existents: qualitat gastronòmica, integració en el barri i local notori o innovador. Els premis es van atorgar per primer cop l’any 2018.

 

Nova embranzida

Els premis Barcelona Restauració formen part de la bateria d’accions que es troben recollides a la Mesura de Govern de Suport i Impuls del sector de la restauració de Barcelona, presentada el juliol de 2016. La creació ara de la nova modalitat aportarà nous matisos a la convocatòria i suposa un nou impuls de la mesura de govern, que preveu una estratègia pública de caràcter sistemàtic de suport a la restauració..

En aquesta nova fase es prioritzarà, d’una banda, l’elaboració d’un mapa socioeconòmic del sector. Aquesta acció, sumada a la creació d’un observatori sectorial, permetrà disposar de dades específiques i segregades sobre el món de la restauració a Barcelona, una informació molt valuosa a l’hora d’avaluar les diferents polítiques desplegades i de la qual no es disposa en aquests moments. D’altra banda, s’implementaran noves accions per continuar prestigiant el sector i per avançar en el camí de la plena sostenibilitat.

Al mateix temps, l’Ajuntament i el Gremi han acordat, coincidint amb l’inici del nou curs polític, obrir un espai de diàleg per intentar donar una resposta consensuada a les diferents problemàtiques que afecten el sector: processos judicials en curs, desplegament de l’Ordenança de terrasses, transformació del Port Olímpic, el model de platges, etc.

 

Joan Escribà, un ambaixador de Barcelona a Tòquio

Joan Escribà, fill d’una reconeguda saga de pastissers de Barcelona i de París, els Escribà i els Tholoniat, es va formar com a mestre xocolater a París i a Ginebra, i va treballar a la pastisseria familiar fins que va donar començament al seu propi projecte, el Xiringuito Escribà el 1992 coincidint amb les Olimpíades de Barcelona. La carismàtica personalitat del seu impulsor i una acurada gestió humana són dos factors clau que expliquen, en gran mesura, l’èxit d’un projecte personal íntimament lligat a la ciutat de Barcelona.

Més de 25 anys després, el Xiringuito Escribà ha esdevingut un referent culinari i d’estil a les platges barcelonines, gràcies a la seva innovadora manera d’entendre el servei i la gastronomia. L’any 2013 va obrir La Guingueta de l’Escribà. I l’any 2018 va ser un any de noves obertures: d’una banda, la internacionalització del Xiringuito Escribà a Tòquio, que va ser molt ben acollit pel públic local; i de l’altra, la Picanteria de l’Escribà, un restaurant fusió amb cuines de Perú, Mèxic, Brasil i Japó al cor del Poblenou. En aquests moments, Joan Escribà i el seu equip es troben preparant noves obertures al Poblenou, a Empuriabrava i al Japó.Compartiu aquest contingut