Barcelona incrementa els supòsits per substituir, per mesures alternatives, les sancions per infracció de les ordenances municipals : Servei de Premsa

Barcelona incrementa els supòsits per substituir, per mesures alternatives, les sancions per infracció de les ordenances municipals

25/08/2019

S’incrementa en un 38% les infraccions de les ordenances municipals susceptibles de ser substituïdes per tasques, i s’hi afegeixen sancions greus i molt greus

S’introdueix per primera vegada la mediació com a mesura alternativa a la sanció

La nota inclou declaracions del regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social, Marc Serra

Des d’aquest mes d’agost l’Ajuntament de Barcelona amplia el nombre de sancions per incompliment d’ordenances municipals que es podran substituir per mesures alternatives. Aquesta possibilitat queda recollida en un nou decret aprovat pel consistori, que introdueix aspectes nous tan pel que fa als criteris com al procediment per adoptar aquestes mesures alternatives.

Les mesures alternatives a la sanció són programes educatius, activitats o serveis d’utilitat pública i interès social, no remunerats, que duu a terme una persona que ha comès una infracció de les ordenances municipals.

A part de veure ampliades els tipus de sancions susceptibles de ser substituïdes, amb el nou decret s’obre la porta a solucions alternatives a les estrictament sancionadores ampliant els instruments i les estratègies basades en la pedagogia, en la responsabilització de la persona infractora i en la reparació de la víctima.

El regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social, Marc Serra, ha explicat que, amb aquest nou decret, l’Ajuntament de Barcelona “promou la cultura de justícia restaurativa entre la ciutadania. Així mateix, remarquem que les ordenances no tenen un objectiu recaptatori sinó que busquen evitar conductes antijurídiques i de transformació de conductes contràries al benestar col·lectiu”. “D’aquesta manera”, ha afegit Serra, “construïm ciutadania i també impedim que col·lectius vulnerables es vegin més afectats encara més per la imposició d’una sanció”.

[…]

Descarregar nota en format PDF

 

 

Enllaços relacionats

Declaracions del regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social, Marc Serra:

Vídeo

ÀudioCompartiu aquest contingut