Neix el Jazz Education Stage dins del 6è Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu : Servei de Premsa

Neix el Jazz Education Stage dins del 6è Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu

03/09/2019

La pedagogia musical al servei del jazz. I el jazz al servei d’una filosofia de vida. Quan es tracta de Joan Chamorro, el jazz és tot això molt més. Per això, tant la Sant Andreu Jazz Band (SAJB) amb els seus joves integrants (d’entre 7 i 21 anys) com el Jazzing-Festival de  Jazz de Sant Andreu són tan diferents a tot. I ara encara més, quan el multi-instrumentista organitza per primera vegada el Jazz Education Stage, coincidint amb la 6a edició del festival, que tindrà lloc entre el 5 i el 8 de setembre, motivat per la gran demanda que té la seva metodologia.

A Joan Chamorro, que va començar com a músic amb el saxo tenor i com a professor a l’Escola Municipal de Sant Andreu i al Taller de Músics, li han demanat que expliqui la seva metodologia en llocs com Mèxic DF, Medellin, Suècia, Itàlia, França, Portugal, Dinamarca, Stanford, a on aquest estiu ha anat a impartir classes per segona vegada consecutiva i ha rebut un reconeixement pel seu projecte i per la qualitat pedagògica. I per descomptat en moltes ciutats d’Espanya.

Després de 13 anys des de la creació de la formació de la SAJB, de la qual han sorgit figures com Andrea Motis, Eva Fernández, Rita Payés, Magalí Datzira i Marc Martí, la nova iniciativa esdevé un impuls d’àmbit internacional, ja que es preveu que hi participin músics vinguts d’altres països com ara Scott Hamilton, convidat especial en l’edició d’aquest any. Aquesta primera edició també comptarà amb la participació d’altres músics internacionals (Joe Magnarelli, Fredik Norén, Dick Oatts) i membres de la mateixa SAJB, com Èlia Bastida, Joan Mar Sauqué, Joan Codina i Andrea Motis.

Per la SAJB han passat prop de 60 joves al llarg d’aquests 13 anys. Una història que ha quedat reflectida en 9 cd’s de l’orquestra, alguns dobles i triples, i 12 gravacions de la col·lecció Joan Chamorro presenta, així com la premiada pel·lícula documental Sant Andreu Jazz Band. A film about kids and music, de Ramon Tort.

La SAJB és una orquestra en la qual assagen i toquen nens i nenes, i joves de diferents edats de manera que els més petits tenen molt a prop exemples als quals seguir. També participen en concerts en els quals comparteixen escenari amb les grans figures del jazz (que són referents per a tots). El públic que assisteix a aquestes actuacions és intergeneracional, cosa que deixa enrere la imatge que el jazz només interessa als adults.

Podeu descarregar el programa del Jazzing en el següent document:

Programa JAZZING JAZZ EDUCATION STAGECompartiu aquest contingut