Sonia Fuertes, nova comissionada d’Acció Social : Servei de Premsa

Sonia Fuertes, nova comissionada d’Acció Social

05/09/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

Fuertes era fins ara presidenta d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) i és una gran coneixedora del tercer sector social de Barcelona

La nova comissionada s’emmarca dins de la tinença d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i dependrà orgànicament de la regidora Laura Pérez

Sonia Fuertes ha estat nomenada aquest dilluns comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona. La fins ara presidenta d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) té una llarga trajectòria professional en el món del tercer sector social i té un ampli coneixement d’un sector en el qual ha treballat durant més de tres dècades. Fuertes ha estat presidenta d’ECAS entre l’octubre del 2017 i aquest últim mes d’agost i també ha format part de les juntes directives de la Taula del Tercer Sector Social i l’European Anti Poverty Network (EAPN Espanya).

 

 

La nova comissionada és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB, diplomada en Educació Social per la URL i postgrau en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UOC. Va iniciar la seva trajectòria professional als anys 80 com a monitora en l’àmbit del lleure per després treballar com a educadora social en l’àmbit de les drogodependències i l’execució penal. A partir dels anys 90 va desenvolupar també tasques de coordinació, direcció i supervisió de projectes de promoció social. També ha estat docent en diversos cursos i des del 2012 col·labora com a professora en el grau d’Educació Social de la UOC.

La nova comissionada s’emmarca dins de la quarta tinença d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i, per tant, dependrà orgànicament de la regidora Laura Pérez. El seu nomenament ajudarà també a reforçar el paper de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), un ens públic que aglutina un miler de treballadores, una quarantena de Centres de Serveis Socials i més de 240 milions d’euros de pressupost ordinari. La comissionada tindrà com a missions principals garantir la participació i el colideratge municipal al Consell Municipal de Benestar Social; el manteniment d’una relació fluida amb la Taula del Tercer Sector Social i el conjunt d’entitats, sindicats i plataformes social; el treball integrat de les diferents regidories socials de l’àrea; la innovació social i el bon funcionament de programes específics com el Làbora o les superilles socials; i l’atenció a les emergències socials a través del CUESB i d’altres dispositius específics.

Paraules clau

Acció Social/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina