Barcelona vol prohibir la circulació als vehicles més contaminants els dies laborables a partir de l’1 de gener per millor la qualitat de l’aire i la salut pública : Servei de Premsa

Barcelona vol prohibir la circulació als vehicles més contaminants els dies laborables a partir de l’1 de gener per millor la qualitat de l’aire i la salut pública

16/09/2019Temps estimat de lectura: 1 minut

El govern municipal ha presentat la proposta d’ordenança que permetria la posada en marxa, el primer dia de l’any 2020, de la Zona de Baixes Emissions, coincidint amb el decret de situació d’emergència climàtica a Barcelona

Aquesta ordenança té la finalitat de reduir la contaminació ambiental, preservar i millorar la qualitat de l’aire i la salut pública. El darrer informe d’avaluació de la qualitat de l’aire de l’agència de Salut Pública de Barcelona xifra en més de 350 les morts per un excés de contaminació al 2018 a Barcelona

Barcelona serà la primera ciutat de l’Estat a aplicar aquesta mesura a tot el seu territori, que ja funciona a ciutats com Londres, Berlín, Amsterdam o Roma, entre d’altres

Les sancions per incompliment podran anar dels 200 a més de 1.800 euros

La iniciativa s’emmarca dins de l’acord institucional entre la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu, entre d’altres, de reduir en els propers 15 anys un 30% de les emissions a l’atmosfera de contaminants d’efecte local, principalment l’NO2 i les PM10

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF

Paraules clau

qualitat de l’aire/ salut pública/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina