L’Ajuntament de Barcelona dona suport a la candidatura Europride Barcelona 2022 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona dona suport a la candidatura Europride Barcelona 2022

20/09/2019

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i vicepresident del comitè executiu del Consorci de Turisme de Barcelona, encapçala la delegació barcelonina que viatja a Bilbao per donar suport a la presentació de la candidatura de Barcelona per a l’Europride 2022

Amb aquesta candidatura, Barcelona dóna impuls a la seva projecció com a destinació associada als valors de la diversitat, oberta, i tolerant 

Una delegació de Turisme de Barcelona, encapçalada pel regidor de Turisme i vicepresident del Comitè Executiu, Xavier Marcé, i pel director general, Joan Torrella,  viatja avui a Bilbao per donar suport a la candidatura de Barcelona per l’Europride 2022 que presentarà Pride BCN.

La candidatura compta amb un apartat específic de Barcelona com a  destinació turística que presentarà Turisme de Barcelona on exposarà la llarga trajectòria de la ciutat com a destinació oberta, diversa, inclusiva, i acollidora d’esdeveniments que treballa de manera proactiva des de la promoció per la no discriminació i a favor dels drets i la diversitat.

La presentació de les diferents candidatures que opten a celebrar l’EuroPride 2022 té lloc en el marc de la reunió anual de la European Pride Organizers Association (EPOA) que és qui atorga la llicència de l’Europride i el resultat de la votació serà desvetllat aquest mateix dissabte dia 21. Barcelona es presenta competint amb tres candidatures més;  Maspalomas (Las Palmas); Belgrado (Sèrbia); Dublín (Irlanda) i l’associació portuguesa Variaçoes.

L’EuroPride s’ha celebrat fins ara a més de 20 ciutats d’Europa entre les quals Londres, Viena, Riga, Amsterdam, Madrid, Estocolm i Göteborg.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de posicionament de Barcelona com a destinació LGBTI. El consorci té una línia de treball específica per aquest públic i participa activament i proactivament en diferents fòrums i certàmens internacionals com el Pride o la Convenció de la IGLTA (International Gay and Lesbian Travel Association).  Així, el passat mes d’agost, Turisme de Barcelona va participar a la 3a conferència internacional de la Diversitat i el Turisme LGTB que va tenir lloc a Sao Paolo per presentar la destinació Barcelona i els seus atractius per aquest col·lectiu i abans, el mes d’abril, es va desplaçar  a Nova York per participar en el think tank de la IGLTA on s’analitzaven diverses qüestions entorn el turisme LGBTQ+  i el compromís expressat per les  DMO globals.

L’EuroPride 2022 es presenta com una nova oportunitat en l’objectiu de formar part dels esdeveniments internacionals  LGTBI+  de promoció de la destinació que encaixen plenament amb la imatge i valors que es vol transmetre com a ciutat de drets i d’igualtat.

Per aconseguir aquests objectius, des d’ara fins el 2022  s’han fixat en el calendari un seguit d’actes i accions encaminades a captar esdeveniments com l’Europride i la convenció IGLTA. Al novembre, Turisme de Barcelona ha convidat a John Tanzella, CEO de IGLTA a pronunciar una conferència pels operadors turístics de la ciutat, i a fer una visita per preparar la candidatura a acollir la Conferència anual de l’IGLTA.Compartiu aquest contingut