Comença la construcció del Mercat de Sant Andreu : Servei de Premsa

Comença la construcció del Mercat de Sant Andreu

29/09/2019

Al llarg d’aquesta setmana començaran a entrar les màquines per executar la contrucció del nou mercat

Les obres compten amb un pressupost de 7,9 milions i és previst que acabi a finals de 2020

Dilluns 30 de setembre comença la construcció del nou Mercat de Sant Andreu, a la plaça del Mercadal. Al llarg de la setmana, entraran les màquines i començarà a executar-se el projecte de l’històric mercat de Sant Andreu de Palomar. Les obres compten amb un pressupost de 7,9 milions i és previst que acabin a finals de 2020.

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha destacat el de Sant Andreu com “un mercat molt integrat, molt transparent, que complementarà l’espai exterior i que servirà com a motor per al comerç de l’entorn. És una obra molt esperada i necessària, i se suma a l’aposta que continua fent l’Ajuntament de Barcelona pels seus mercats. Durant 2019 tenim obres a 30 mercats de la ciutat i la de Sant Andreu és una de les remodelacions més destacades que estem entomant.“

 

 

El mercat de Sant Andreu es va crear com a mercat descobert a mitjans del segle XIX i es va cobrir per primera vegada l’any 1906. L’any 1914 el mercat es va ampliar i es va envoltar amb una altra coberta perimetral més baixa. Amb el nou projecte, l’edifici tindrà una estructura exterior transparent de vidre, de manera que tornarà a haver una major connexió entre l’interior i l’exterior i l’activitat comercial de les parades serà visible des de fora de l’edifici. El nou mercat comptarà amb 21 parades alimentàries, 1 bar i 5 parades no alimentàries situades en el local de vendes.

 

El nou mercat de Sant Andreu

L’edifici del mercat definitiu de Sant Andreu tindrà una planta de 1.240 m2 amb una planta soterrani de 1.218 m2 i una planta sota coberta de 60m2. El segon immoble, situat sota el porxos de la plaça del Mercadal, i que està destinat a administració i local de vendes té una superfície de 554m2 dividida en tres plantes.

El volum de l’edifici es veurà rebaixat, el que juntament amb el perímetre de vidre del mercat, dotarà l’equipament d’una gran transparència visual. El projecte també contemplarà la urbanització limítrof. L’edifici estarà format per 2 plantes: planta baixa i soterrani i, un cop acabades les actuacions de remodelació, comptarà amb la següent distribució:

El Local de Vendes, que es troba en un edifici perimetral, tindrà la següent distribució:

 

Mercat provisional

Actualment, el mercat provisional està situat al carrer Sant Adrià, entre els carrers Segre i d’Otger, a uns 200 metres del mercat definitiu i davant del Complex Fabra i Coats. Amb una superfície d’ocupació en planta d’uns 1.230 m2 aproximadament, acull 18 establiments alimentaris i 6 establiments no alimentaris.

 

Enllaços relacionats:

Declaracions de Montserrat Ballarin en àudio (WAV)

Declaracions de Montserrat Ballarin en vídeo (MP4)Compartiu aquest contingut