La Comissió de Govern arriba a Sant Andreu : Servei de Premsa

La Comissió de Govern arriba a Sant Andreu

03/10/2019

L’iniciativa forma part d’una prova pilot de 10 setmanes de traslladar l’alcaldia 2 dies a tots els districtes de la ciutat i fer itinerants les Comissions de Govern

Aquest matí ha tingut lloc, a la seu del districte de Sant Andreu la primera Comissió de Govern que, de manera itinerant, tindrà lloc durant 10 setmanes a tots els districtes de la ciutat. La iniciativa forma part d’una prova pilot de 10 setmanes en què l’alcaldia s’ubicarà als barris durant 2 dies cada setmana, traslladant-ne tant l’activitat institucional com la quotidiana. Ada Colau intensificarà d’aquesta manera la seva presència als barris i amplia les ‘Trobades amb l’alcaldessa’ que van tenir durant el passat mandat i que es mantindran durant l’actual. La propera Comissió de Govern als districtes tindrà lloc a Horta-Guinardó el 17 d’octubre.

 

 

A l’inici de la Comissió de Govern d’avui, l’alcaldessa ha agraït al personal del districte de Sant Andreu les facilitats per poder traslladar l’alcaldia a la seva seu i ha destacat la importància de desplaçar l’activitat de Sant Jaume als districtes, “aquesta és una ciutat on tots i cada un dels seus barris són importants i han de ser prioritaris en l’acció del govern” i ha afirmat que “l’entorn físic on estàs condiciona la teva visió de la realitat i les prioritats que tens per la teva acció quotidiana”. L’alcaldessa ha anunciat que “aquesta experiència ha arribat per quedar-se”, de forma que quan acabi la prova pilot l’alcaldia i una Comissió de Govern es traslladaran de forma estable un cop al mes a cada districte.

La regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, ha aplaudit la iniciativa de dur l’alcaldia als districtes perquè ajuda a la visibilitat dels barris de la ciutat. Martín ha destacat la feina de l’anterior mandat, que permet que s’hagin iniciat ja les obres del nou Mercat de Sant Andreu, la propera inauguració del Mercat de Bon Pastor, o que el mes vinent es lliurin les claus de 35 habitatges per a joves en una nau de la Fabra i Coats. Martín ha connectat aquestes tres accions amb un comerç de proximitat fort, un tret distintiu del districte, i la importància de les polítiques d’habitatge en un espai de la ciutat amb importants zones en transformació, amb desenes de promocions d’habitatge públic en marxa i on s’haurà de fer front, colze a colze amb el veïnat, amb la gentrificació, la lluita contra els desnonaments i l’especulació. Martín també ha ressaltat el pes de la cultura i l’educació de Sant Andreu, amb la Fabra i Coats consolidada com a espai de referència, però també nous equipaments i centres educatius que han pogut desenvolupar importants projectes gràcies a l’impuls del Pla de Barris. Per últim, la regidora ha agraït la feina del teixit associatiu del districte i ha destacat “la gran riquesa comunitària i veïnal amb desenes d’entitats que mantenen vius i cohesionats els barris, que fan una feina vital de generació de vincles i que permeten arribar allà on les administracions no arribem.”Compartiu aquest contingut