Xavier Matilla, nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Xavier Matilla, nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona

07/10/2019

Matilla liderarà els projectes urbans estratègics del consistori per donar un nou impuls al model de ciutat desenvolupat durant el mandat passat i fer-lo transversal a totes les àrees de govern

El Govern municipal ha designat l’arquitecte urbanista Xavier Matilla com a nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona. Amb la seva incorporació es vol consolidar el model urbà que s’ha desenvolupat a la ciutat durant el mandat passat i donar-li un nou impuls que el faci transversal a totes les àrees del consistori.

Matilla, que ha estat designat via decret d’alcaldia, liderarà els projectes urbans de l’Ajuntament en aquesta nova etapa. La recuperació de la figura de l’Arquitecte en Cap permetrà aportar una visió de ciutat estratègica per donar resposta als reptes que afronta Barcelona vinculats a l’urbanisme, el desenvolupament sostenible, l’ecologia, l’emergència climàtica i la mobilitat. Dins l’estructura municipal, estarà al capdavant de la Gerència de l’Arquitecte en Cap, i també exercirà de gerent de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida.

Xavier Matilla (Terrassa, 1975) és arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Barcelona-Tech, llicenciat l’any 2002. Actualment és professor associat del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, i del Màster Metròpoli de I’ERMB-UAB. També ha impartit classes a la Universitat Oberta de Catalunya i a l’Escola Sert COAC.

Del 2015 fins al 2019 ha sigut regidor de l’Ajuntament de Terrassa. Anteriorment, va ser coordinador de projectes de Jornet-Llop-Pastor arquitectes, i soci fundador i director de projectes de Territoris XLM. Del 2010 al 2015 ha sigut secretari de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes.Compartiu aquest contingut