Acte de celebració de la diada de la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

Acte de celebració de la diada de la Guàrdia Urbana

08/10/2019

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de celebració de la diada de la Guàrdia Urbana on s’han lliurat les Medalles al Mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona en reconeixement als agents, institucions i altres personalitats pel seu bon servei a la ciutat i les medalles per antiguitat, diplomes al personal jubilat i homenatge a les vídues i vidus del cos de policia Barceloní.

L’alcaldessa de Barcelona ha donat la benvinguda a l’acte i ha destacat que la tasca de la Guàrdia Urbana és imprescindible per garantir la llibertat, la seguretat i els drets dels nostres ciutadans.

 

 

 

Ada Colau ha recordat que les ciutats es configuren com a espais de drets i deures, espais de convivència, de seguretat i d’oportunitats: per la gent que hi viu, pels que ens visiten, hi treballen o hi arriben buscant un futur millor. “Avui, les ciutats afrontem molts reptes, a nivell local i global. Construir seguretats en aquesta ciutat local i global no és fàcil. Per aconseguir-ho, cal que tots els ciutadans/es gaudeixin de serveis públics de qualitat, malgrat les temptacions de retallar el sistema de benestar; que l’espai públic, el lloc on passa tot, sigui sempre l’espai de qualitat per a tots/es; i que la gent se senti segura, al carrer i a casa seva. Aquesta és la nostra missió, i molt especialment, la raó de ser de la Guàrdia Urbana”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle , ha destacat que el compromís de la Guàrdia Urbana amb la seguretat i la tranquil•litat de les persones es basa en tres eixos troncals: ciutadania, espai públic i seguretat ciutadana.

Pel que fa ala ciutadania, Batlle ha explicat que l’’aposta per la policia de proximitat és la millor eina per l’abordatge de les problemàtiques que afecten els barris, “la cura de la convivència i l’espai públic el punt més fort del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona”. El tinent d’alcalde també ha senyalat que la Guàrdia Urbana és la policia amb un major desplegament a la nostra ciutat quan ha fet referència a l’espai públic, “passi el què passi sigui una qüestió de convivència o sigui de terrorisme, sovint, per no dir quasi sempre, és la primera d’arribar”. I respecte a l’eix de seguretat ciutadana, Albert Batlle ha destacat que la seguretat és una prioritat del govern municipal, que té una voluntat política clara, ferma, i inequívoca d’encarar la situació actual, “Barcelona és una ciutat segura i ho ha de seguir sent”, ha dit.

En total s’han lliurat 32 medalles i plaques externes; 98 medalles i plaques al personal del cos (4 Medalles d’Honor al Mèrit en categoria d’argent, 90 en categoria de bronze i 4 en categoria d’argent i bronze als 32 i 25 anys de servei i 4 plaques internes); i també s’han lliurat 145 obsequis al personal jubilat del cos.Compartiu aquest contingut