El Centre LGTBI i l’Arxiu Municipal reuneixen dues generacions d’activistes per reflexionar sobre l’evolució del moviment LGTBI durant la transició : Servei de Premsa

El Centre LGTBI i l’Arxiu Municipal reuneixen dues generacions d’activistes per reflexionar sobre l’evolució del moviment LGTBI durant la transició

16/10/2019

La taula rodona “Sortir de l’armari en democràcia a Barcelona (1977-1983)” forma part del programa d’activitats amb què l’Arxiu Municipal està celebrant el quarantè aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics

Durant els darrers anys de la transició i els inicis de la democràcia van tenir lloc les primeres reivindicacions visibles de la diversitat sexual: la manifestació de la Rambla (1977), l’eclosió de la contracultura gai i l’obertura dels primers locals d’ambient de la ciutat, entre altres fenòmens. Aquests primers espais de llibertat ràpidament van ser eclipsats pel primer cas de Sida diagnosticat a Barcelona, l’any 1981.

Amb aquest context com a rerefons, i coincidint amb la celebració dels 40 anys dels ajuntaments democràtics, l’Arxiu Municipal de Barcelona i el Centre LGTBI organitzen la taula rodona Sortir de l’armari en democràcia a Barcelona (1977-1983). Demà, dijous 17 d’octubre, a les 19 h, la periodista Tania Adam moderarà una conversa en què Empar Pineda, Silvia Reyes, Eliseu Picó i Toni Puig reviuran, des de la seva experiència activista i personal, els orígens del moviment LGTBI a la ciutat: la seva introducció a les institucions, coincidint amb l’arribada de la democràcia; el sorgiment de les primeres protestes al carrer; l’evolució dels espais d’ambient de Barcelona; els canvis experimentats per les persones LGTBI en l’àmbit familiar, educatiu, laboral, etc.

Els testimonis d’aquesta primera taula de participants seran contraposats i complementats amb les veus de joves activistes que aportaran la seva visió de com viuen actualment les persones LGTBI.Compartiu aquest contingut