Barcelona dona suport al Centre Irídia per a l’atenció i suport a les víctimes de situacions de violència en el marc de les protestes : Servei de Premsa

Barcelona dona suport al Centre Irídia per a l’atenció i suport a les víctimes de situacions de violència en el marc de les protestes

17/10/2019

El Centre de Recursos de Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona reforçarà el servei del Centre Irídia perquè les persones afectades tingui garantit l’accés a un servei gratuït d’atenció psicosocial i d’assessorament jurídic

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Centre de Recursos de Drets Humans, dona suport econòmic i logístic a Irídia – Centre per la Defensa de Drets Humans, en el servei que l’entitat ofereix per atendre les persones víctimes de situacions de violència en el marc de les protestes com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell d’assistència psicosocial com d’assessorament jurídic.

Davant del nombre elevat de persones ferides i afectades a la ciutat, el Centre Irídia ofereix un servei específic d’atenció i suport. L’Ajuntament, entenent que es tracta d’un servei per tenir cura del benestar de les veïnes i els veïns, li ha donat suport per reforçar la garantia que qualsevol persona afectada a la ciutat pugui rebre assistència psicosocial i assessorament jurídic de forma gratuïta.

Aquest reforç s’ha materialitzat amb la cessió a l’entitat d’un espai a les oficines municipals del carrer del Rec, 15, que actualment és on es troba el Centre Municipal de Recursos de Drets Humans, per a què l’entitat pugui atendre les persones ferides o afectades per les càrregues policials o per diferents situacions d’estrès, ansietat o angoixa vinculades a les situacions de tensió en el marc de l’exercici del dret a la protesta.

Per tant, dins del marc del suport de l’Ajuntament de Barcelona, des del 17 fins al 31 d’octubre, qualsevol persona pot enviar un correu a saidavi@iridia.cat o trucar al +693 28 73 23 per demanar una atenció. La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és que totes les persones afectades puguin accedir a l’acompanyament necessari davant d’aquest tipus de situacions.Compartiu aquest contingut