L’exposició ‘Victor Papanek: la política del disseny’, mostra l’aposta del disseny com a eina de transformació política : Servei de Premsa

L’exposició ‘Victor Papanek: la política del disseny’, mostra l’aposta del disseny com a eina de transformació política

28/10/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts, 29 d’octubre, a les 12:00 hores, tindrà lloc al Museu del Disseny la presentació de l’exposició temporal Victor Papanek: la política del disseny. La mostra és la primera gran retrospectiva centrada en aquest dissenyador, autor i activista, un dels pioners del disseny social i ecològic. A l’acte hi assistiran les comissàries de la mostra Alison J. Clarke de la Fundació Victor J. Papanek, Universitat d’Arts Aplicades de Viena i Amelie Klein, del Vitra Design Museum, i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny.

Als anys seixanta Papanek planteja que el disseny és una eina de transformació política que ha de tenir punts de vista socials i ètics i fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, uns temes que més que mai tenen gran rellevància per al disseny actual.

L’exposició Victor Papanek: la política del disseny és una col•laboració entre el Vitra Design Museum i el Museu del Disseny de Barcelona, juntament amb la Fundació Victor J. Papanek, Universitat d’Arts Aplicades de Viena.





Paraules clau

Disseny/