La Comissió de Govern aprova projectes finançats amb l’impost turístic per valor de 4’22 milions d’euros : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova projectes finançats amb l’impost turístic per valor de 4’22 milions d’euros

03/11/2019

Es destinen 1’3 milions d’euros al reforç de servei de línies d’autobús de TMB a l’estiu i 2’67 milions a finançar el servei d’agents cívics en espais de gran afluència

Aquest nou paquet de projectes inclou també un de dinamització sociocultural i d’enfortiment del teixit associatiu del Paral·lel en matèria artística, artesanal i cultural; l’arranjament de la drecera de Vallvidrera; la senyalització del Centre de Natura Can Soler de Collserola; una intervenció artística amb entitats del territori als murs de la Casa Bech, i el finançament del servei d’intèrprets i traductors a les oficines de denúncies de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella

Barcelona ha aprovat destinar 4.228.198’02 euros provinents de l’Impost d’Estades a Establiments Turístics (IEET) a un paquet de 7 projectes de reforç del transport públic, foment de la cultura i millora de l’espai públic.

En concret, els ingressos per la recaptació de l’IEET s’inverteixen en sufragar les despeses del Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos per Barcelona (1.300.000 euros); del Servei d’agents cívics per a la millora de l’experiència turística, en espais de gran afluència (2.676.644 euros); el Servei d’intèrprets i traductors per a les oficines de denúncies de la Guàrdia Urbana de Barcelona a Ciutat Vella (12.000 euros); el projecte “El Paral·lel: una destinació de la cultura i les arts (181.089 euros); la primera fase de l’arranjament de la drecera de Vallvidrera (34.154’86 euros); la senyalització del Centre de Natura Can Soler de Collserola (6.161’37 euros), i una intervenció artística treballada amb entitats del territori anomenada “Pintem els murs de la Casa Bech”.

 

 

En marxa el diàleg amb el sector per recaptar un recàrrec municipal a l’impost turístic

El Consell Plenari municipal del mes de setembre va acordar reclamar a la Generalitat de Catalunya que modifiqui la llei de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics per habilitar l’Ajuntament de Barcelona a recaptar un recàrrec per a les estades a la ciutat de Barcelona i als desembarcaments de creuers als seus ports, que se sumaria al que ara mateix recapta la Generalitat de Catalunya.

Arran de la proposta, des de la regidoria de Turisme i Indústries Creatives s’ha encetat un diàleg paral·lel amb el sector per establir les possibilitats d’aquest recàrrec, un cop el Parlament de Catalunya n’aprovés la seva creació.

El text de la proposició aprovada al Ple municipal apuntava que el total recaptat haurà de ser destinat en primer lloc a millorar el control sobre els habitatges que cedeixen habitacions per a usos turístics; en segon lloc rebaixar la pressió turística dels barris més afectats de tal manera que aquests recuperin una activitat econòmica, social i cultural independent del turisme; i en tercer lloc a la creació de nous continguts que es puguin desenvolupar en escenaris que permetin millorar la desconcentració turística.Compartiu aquest contingut