La Fundació Mies van der Rohe oferirà més activitats educatives i obrirà les portes del pavelló tots els primers diumenges de mes l’any 2020 : Servei de Premsa

La Fundació Mies van der Rohe oferirà més activitats educatives i obrirà les portes del pavelló tots els primers diumenges de mes l’any 2020

06/11/2019

El Consell d’Administració de l’Entitat Pública Empresarial Fundació Mies van der Rohe aprova els programes i pressupostos del 2020

Enguany, l’ens es bolcarà en els seus programes d’activitats educatives i incorporarà nous tallers per a alumnes de primària i per a famílies

El Pavelló Mies van der Rohe es podrà visitar de manera gratuïta tots els primers diumenges de mes i es proposa la fita d’arribar als 100.000 visitants al llarg de l’any

La intervenció ‘Re-enactment: Lilly Reich ocupa el Pavelló de Barcelona’, a càrrec de l’arquitecta Laura Martínez de Guereñu, presentarà els resultats de la recerca de la 1a Beca Lilly Reich per a la igualtat en l’arquitectura, i enguany es convocarà la segona edició

El 2020 es celebrarà la tercera edició del Young Talent in Architecture, la branca més jove dels EUMiesAwards, que premia als autors i autores dels millors projectes finals de carrera de les escoles d’arquitectura europees

El consell d’administració de l’EPE Fundació Mies van der Rohe -integrat per l’Ajuntament de Barcelona, el Ministerio de Fomento, el Departament de Territori i Sostenibilitat – Generalitat de Catalunya, la Fira de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, el Museum of Modern Art de Nova York i l’Stiftung Preussischer Kulturbesitz de Berlín – va aprovar ahir dimecres els pressupostos per dur a terme el seu programa d’activitats per al 2020.

El programa d’activitats per a l’any vinent se centra, d’acord amb els objectius fundacionals descrits als estatuts de l’EPE Fundació Mies van der Rohe, en tenir cura i donar a conèixer el Pavelló Mies van der Rohe; en l’impuls i la difusió del diàleg multidisciplinar sobre l’arquitectura a la ciutat i als circuits culturals europeus i internacionals; en la formació d’una col·lecció i d’un fons arxivístic i en la implicació en la promoció de la recerca i la interacció amb el món educatiu i acadèmic.

A més de mantenir els seus principals programes ja consolidats, la Fundació bolca nous esforços en les activitats educatives. Al programa ja existent, dirigit als alumnes de secundària i batxillerat, s’hi suma una nova proposta pensada especialment per als alumnes de primària per tal que aprenguin a gaudir de l’arquitectura.

En la mateixa línia de facilitar recursos interpretatius es posarà en marxa un servei gratuït d’audioguies i nous fulls explicatius al Pavelló Mies van der Rohe per convertir la visita en una oportunitat per a tots els visitants d’ampliar la seva cultura arquitectònica. A més, a partir del gener de 2020 se sumarà a les ja existents jornades de portes obertes la participació al Barcelona Dibuixa, s’afegeix la gratuïtat dels primers diumenges de mes i s’amplien els supòsits de gratuïtats i tarifes reduïdes.

A més de les intervencions artístiques creades de manera específica per a l’espai del Pavelló lligades a esdeveniments de la ciutat (Llum Barcelona, Loop, SonarMies, Swab, Barcelona Gallery Weekend), del cicle de música (amb la col·laboració de la Fundación Goethe) i el de cinema a l’aire lliure Pantalla Pavelló, es presentarà la intervenció resultant de la primera edició de la Beca Lilly Reich per a la igualtat en arquitectura ‘Re-enactment: Lilly Reich ocupa el Pavelló de Barcelona’. També s’obrirà la segona convocatòria d’aquesta beca, que té caràcter biennal.

El 2020 tindrà lloc la tercera edició dels premis Young Talent in Architecture dirigits a destacar els  millors projectes final de carrera de les escoles d’arquitectura europees.

A més d’impulsar la Setmana d’arquitectura en la seva quarta edició, en col·laboració amb tot el teixit cultural arquitectònic de la ciutat de Barcelona, es desenvoluparan nous programes amb entitats i plataformes culturals europees. En aquest sentit, destaquen la participació a la Future Architecture Platform i la col·laboració amb la Cité d’Architecture de Paris.

La difusió de l’arxiu del Premi d’arquitectura contemporània de la Unió Europea – premi Mies van der Rohe és una de les eines de la Fundació per promocionar l’excel·lència en l’arquitectura més enllà dels circuits arquitectònics i augmentar la capacitat d’interacció de l’arquitectura amb tots els actors socials en l’àmbit europeu i més enllà.

Es reforçarà el paper de la Fundació Mies van der Rohe com a centre de documentació i referent per a la recerca. Així, s’oferirà un ampli ventall de recursos que inclou des de la biblioteca, a les pàgines web, les xarxes socials, l’App EUmiesaward, la col.lecció de maquetes, les publicacions, audiovisuals, conferències, jornades de portes obertes i les exposicions on es divulga l’arxiu.

 

Un pressupost de 2 milions d’euro

En la concepció i desenvolupament de les seves activitats i programes pel 2020, la Fundació cerca generar recerca i debat sobre l’arquitectura de manera atenta i permeable als canvis de paradigma.

El pressupost de l’EPE Fundació Mies van der Rohe per al 2020 s’acosta als dos milions d’euros, dels quals més d’un 50% prové d’ingressos propis generats per l’explotació del pavelló amb visites, lloguers i venda de publicacions i productes a més dels aconseguits pel patrocini i col·laboracions amb entitats privades i públiques. Les aportacions realitzades pels membres del Consell d’Administració i en particular per l’Ajuntament de Barcelona representen un 35% del pressupost. La resta del finançament s’obté a través de col·laboracions i de projectes subvencionats per la Unió Europea.Compartiu aquest contingut