Colau aposta per enfortir la xarxa mundial de ciutats amb més competències i recursos : Servei de Premsa

Colau aposta per enfortir la xarxa mundial de ciutats amb més competències i recursos

13/11/2019

L’alcaldessa de Barcelona participa fins divendres al congrés mundial, la cita més important de les ciutats

S’inclou arxiu amb declaracions de l’alcaldessa en format vídeo | Descarregar declaracions de l’alcaldessa en format vídeo (MP4)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert avui una de les tres sessions plenàries del congrés de CGLU, la principal xarxa internacional de ciutats, que fins divendres celeba el seu congrés a a ciutat sud-africana de Durban, amb la participació de 2.000 delegats i delegades representants de les principals àrees urbanes del món. En l’obertura de la cimera, Colau ha reivindicat la necessitat d’enfortir el treball en xarxa de les ciutats a través de l’organització de CGLU, que avui per avui és la principal interlocutora amb els Estats i amb altres institucions, com ara Nacions Unides.

 

 

“Els desafiaments són globals, però les respostes són a les ciutats”, ha proclamat Colau en l’obertura de la sessió plenària. L’alaldessa de Barcelona, que des de l’últim congrés de Bogotà l’any 2016 és copresidenta de la xarxa, ha mantingut els últims anys un paper destacat a CGLU, situant a l’agenda global la lluita contra l’especuacio, el dret a l’habitatge, la gestió dels fluxes migratoris, l’emergència climàtica i el combat a les desigualtats.

“Les ciutats són agents claus, però les competències i els recursos estan a les mans dels Estats. Cal que els Estats vegin a les ciutats com a aliades i les dotin de més recursos i competències”, ha reivindicat. Colau està acompanyada a Durban per la tinent d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, que és també la responsale de l’àrea de Relacions Internacionals. Bonet participa per primer cop al congrés de CGLU i ha destacat que “és clau treballar en xarxa i cooperar” per poder fer realitat la implantació i desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Descarregar declaracions de l’alcaldessa en format vídeo (MP4)Compartiu aquest contingut