Es comencen a reposar contenidors per normalitzar el servei de recollida d’escombraries : Servei de Premsa

Es comencen a reposar contenidors per normalitzar el servei de recollida d’escombraries

14/11/2019

Es col·locaran, de forma gradual durant les pròximes setmanes, un total de 1.160 contenidors a la ciutat

L’Ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana i dels comerços durant aquests dies i els informa del restabliment del servei habitual

Els contenidors es col·locaran en dues fases, des de la zona més allunyada del centre fins a la més pròxima, seguint sempre les recomanacions de seguretat de cada moment

Els serveis de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona han començat a col·locar els contenidors a les zones afectades pels aldarulls de la setmana del 14 d’octubre i es va normalitzant el servei de forma gradual.

 

 

En els últims dies ja s’han reposat els contenidors dels districtes menys afectats i de les zones menys cèntriques de l’Eixample i de Gràcia. A partir d’ara, es comencen a reposar els contenidors de la resta de zones, unes 50 unitats diàries.

El pla de treball per a la reposició durarà uns 20 dies i s’ha elaborat de forma coordinada seguint les recomanacions dels cossos de seguretat. Des d’ara i fins al dia 22 de novembre es durà a terme una primera fase en la qual quedaran col·locats el 60% dels contenidors, uns 700, a les zones menys cèntriques de la Dreta de l’Eixample primer, després a Ciutat Vella (Raval i algunes zones del Born) i finalment a Gràcia. A partir de llavors, en una segona fase, s’aniran col·locant el 40% dels contenidors restants, uns 460, a les zones centrals de l’Eixample, als Jardinets de Gràcia i als entorns de la Ciutadella. En total es reposaran 1.160 contenidors, els 1.044 que es van cremar i 116 més que es van retirar.

Aquest pla de treball està coordinat amb els cossos de seguretat i per tant es continuarà avaluant de forma periòdica seguint les recomanacions i indicacions de cada moment. Per tant, les tasques s’aniran avaluant durant tot el període de reposició de contenidors.

Paral·lelament a la reposició de contenidors s’han iniciat accions informatives per als veïns i veïnes de les zones afectades. A banda d’agrair l’esforç d’aquestes últimes setmanes, se’ls informa que el servei s’està normalitzant i que per tant poden començar a llençar les escombraries de la forma habitual. També s’ha informat als comerços de les zones on es fa la reposició de contenidors de la normalització del servei.Compartiu aquest contingut