Barcelona dona el relleu de la cimera Sharing Cities a la ciutat de Seül : Servei de Premsa

Barcelona dona el relleu de la cimera Sharing Cities a la ciutat de Seül

19/11/2019Temps estimat de lectura: 3 minuts

Representants de 22 ciutats d’arreu del món es reuneixen entre el 19 i el 21 de novembre a una nova trobada Sharing Cities per continuar definint una estratègia comuna que defensi la sobirania de les ciutats davant les plataformes tecnològiques

150 experts, entre plataformes, centres de recerca, tercer sector, representants polítics i professionals participaran en el Sharing Cities Stand Lab, en el marc de l’Smart City Expo World Congress

La trobada té lloc a Barcelona, organitzada pel consistori i per la Universitat Oberta de Catalunya per segon any consecutiu, després que l’any 2017 se celebrés a Nova York i el 2016 a Amsterdam. S’emmarca en el treball fruit de la Declaració adoptada a la cimera del 2018 a Barcelona i que durant tot aquest temps el consistori i l’UOC han liderat

Sharing Cities Actions està constituïda com una xarxa de ciutats que comparteixen visions i accions conjuntes per ser més fortes davant els reptes i oportunitats que plantegen les plataformes digitals i posar en valor plataformes inclusives i sostenibles

El repte és que les les plataformes digitials i els models col·labortaius promoguin conjuntament un desenvolupament econòmic sostenible, amb perspectiva de gènere, i que protegeixi els drets laborals i la privacitat de les dades entre altres objectius

Barcelona donarà el relleu del Sharing Cities Summit a la ciutat de Seül de cara a la cita del proper any i que va tenir lloc al 2018 a Barcelona. Aquest any Barcelona organitza una trobada internacional que dona continuïtat als treballs i acords iniciats al novembre de 2018 i que té lloc entre el 19 i el 21 de novembre a Fira de Barcelona. Representants de 28 ciutats de tot el món es reuneixen per definir una estratègia comuna que defensi la sobirania de les ciutats davant les plataformes tecnològiques. El repte és que les plataformes digitals i els models col·laboratius promoguin conjuntament un desenvolupament econòmic sostenible, amb perspectiva de gènere, i que protegeixi els drets laborals i la privacitat de les dades, entre altres objectius.

 

 

En aquests tres dies, més de 150 experts, entre plataformes, centres de recerca, tercer sector, activistes, representants polítics de les ciutats i professionals debatran sobre el futur del treball, la gestió de dades i la inclusivitat i el gènere en el Sharing Cities Encounter que se celebra en el marc de l’Smart City Congress. L’Ajuntament de Barcelona i el grup de recerca Dimmons de la Universitat Oberta de Catalunya, organitzadores de la trobada, han previst també un espai dins l’Smart Citiy Congress per treballar en la creació conjunta de polítiques entorn els objectius i les línies d’acció d’aquesta xarxa internacional de ciutats. També es donen a conèixer projectes i plataformes que sí presenten veritables models col·laboratius davant altres plataformes amb impactes negatius o polèmics.

Davant la proliferació de les plataformes tecnològiques, diverses ciutats del món i també el Comitè de les Regions, s’han unit per reaccionar-hi davant les conseqüències de l’activitat d’aquestes plataformes. El resultat va ser la Declaració de Barcelona en la qual 50 ciutats d’arreu del món per primera vegada van acordar ara fa un any 10 principis, i compromisos conjunts per fer-hi front.

Ara, durant el Sharing Cities Encounter 2019, una vintena de ciutats buscarà desenvolupar aquesta declaració amb estratègies de regulació conjunta que promoguin un desenvolupament sòcio-econòmic urbà sostenible, a partir de diferents línies d’acció: impulsar la innovació pública, promoure polítiques públiques que estimulin les plataformes amb impacte positiu i crear un estàndar comú de negociació amb les grans companyies basada en dades d’impacte directe que aquestes generen sobre la ciutat.

A banda, durant el Sharing Cities Encounter s’avançaran els primers resultats de l’estudi realitzat per la UOC i Ajuntament de Barcelona entorn com diferents ciutats participants a la cimera han fet fornt als reptes o disrupcions que provocAla plataforma AirBnB i les diferents estratègies que les ciutats han seguit per afrontar els reptes de les plataformes digitals.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Sharing Cities/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina