Huawei aposta per Barcelona en els seus plans de futur empresarial : Servei de Premsa

Huawei aposta per Barcelona en els seus plans de futur empresarial

19/11/2019Temps estimat de lectura: 4 minuts

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el vicepresident de la Unitat de Negoci d’Empreses de Huawei, Sun Fuyou, han signat avui un acord de col·laboració en projectes tecnològics per posar la innovació tecnològica al servei de la ciutadania, principalment en els àmbits de la tecnologia 5G, i la intel·ligència artificial aplicada a la transformació digital de les ciutats.

L’acord, que s’ha signat en el marc del Smart City Expo World Congress, mostra la voluntat de Huawei de seguir apostant per Barcelona com a ciutat per a futures inversions, on properament obrirà una flagship store en el centre de la ciutat i, dins la iniciativa estratègica d’invertir en I+D a Europa, amb la potencial creació de llocs de treballs d’alta qualificació.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el vicepresident de la Unitat de Negoci d’Empreses de Huawei, Sun Fuyou, han signat avui un acord de col·laboració entre la companyia i l’Ajuntament de Barcelona en matèria de tecnologia, i principalment en els àmbits de 5G i la intel·ligència artificial aplicada a la transformació digital de les ciutats.

 

 

L’acord preveu treballar conjuntament per a l’aplicació de les noves tecnologies en àrees urbanes per a la millora de la qualitat de vida, a través de projectes que contribueixin a l’atracció de talent altament qualificat, la creació de llocs de treball de qualitat a la ciutat, així com per consolidar la posició de referència i excel·lència de Barcelona com a centre d’investigació mundial en aquesta matèria.

El tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha posat en valor que “col·laboracions com aquesta reforcen la posició de Barcelona com a ciutat tecnològica, contribueixen a la creació d’ocupació d’alta qualitat, i ens reforcen com a ciutat de referència al mercat asiàtic”. Collboni ha recordat les inauguracions els darrers dies de seus d’empreses tecnològiques que s’instal·len a la ciutat, “que se sumen a les més de 200 empreses tecnològiques ubicades a Barcelona durant els darrers anys”, i ha remarcat “la importància del treball de promoció econòmica realitzat per Barcelona a l’Àsia per erigir-se com a soci estratègic de projectes empresarials com el de Huawei”. Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha destacat que “Barcelona utilitza les TIC per augmentar la cohesió social i reduir les desigualtats. Apostem per posar la tecnologia al servei de la ciutadania i col·laborar amb empreses que treballin en projectes d’innovació que vagin en aquesta línia”.

El vicepresident de la Unitat de Negoci d’Empreses de Huawei, Sun Fuyou, ha explicat que “Espanya és un mercat molt important per Huawei. Vam establir el nostre negoci aquí fa 18 anys i el nostre compromís per contribuir al creixement de l’economia digital no ha deixat d’augmentar”. Sun ha remarcat que “tenim una relació molt estreta amb Barcelona, una ciutat que ens acull cada any per mostrar les innovacions tecnològiques de la companyia durant el Mobile World Congress i el Smart City Expo World Congress”, i ha continuat recordant que “la nostra voluntat és cooperar amb la transformació digital de Barcelona i contribuir per convertir-la en la ciutat més innovadora d’Europa.”

 

Pla d’inversió en la ciutat en els propers anys

Aquest és un exemple del compromís de la companyia amb Barcelona, que inaugurarà una botiga insígnia de Huawei al centre de la ciutat en els propers mesos, amb una superfície d’uns 1.000 m2, la segona de la companyia a Espanya, així com l’anàlisi de la possibilitat de portar recursos de R&D (Recerca i Desenvolupament) a Barcelona, que es traduiria en la creació de llocs de treball d’alta qualificació, com ha avançat el vicepresident de la tecnològica, Sun Fuyou.

 

Col·laboració en Projectes d’Innovació Tecnològica

L’acord també obre les portes de col·laboració conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona i Huawei en projectes d’innovació tecnològica o proves de concepte en àrees com 5G, SmartCity, BigData, Cloud, Intel·ligència Artificial, etc.

 

Presència en el SCEWC 2019

La firma de l’acord de col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb l’empresa tecnològica Huawei s’ha dut a terme en el marc del Smart City Expo World Congress (SCEWC), on el consistori participa un any més, del 19 al 21 de novembre. Enguany ho fa sota el lema “Humanitzant la tecnologia per Barcelona”, recollint l’aposta de la ciutat per promoure un model d’innovació més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones. D’acord amb aquest model, l’ús de la tecnologia ha d’ajudar a donar resposta als principals reptes que té avui la ciutat, com són combatre l’emergència climàtica, i el seu desenvolupament ha d’estar compromès amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Paraules clau

huawei/ tecnologia/