Els mercats de Carmel, Horta, Estrella, Abaceria i Mercè participen en el Gran Recapte per a la recollida de producte fresc : Servei de Premsa

Els mercats de Carmel, Horta, Estrella, Abaceria i Mercè participen en el Gran Recapte per a la recollida de producte fresc

22/11/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, l’onzena edició del Gran Recapte se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre

Els gairebé 3 mil punts de recollida habilitats a mercats i supermercats i la pàgina web www.granrecapteonline.com vehicularan les donacions d’aliments

Els mercats municipals de Barcelona amplien la seva participació en el Gran Recapte amb la participació dels mercats de Carmel, Horta, Estrella, Abaceria i Mercè en la jornada. L’objectiu és incrementar la recollida de producte fresc. Es tracta de mercats que no tenen autoservei, ja que en aquells que si que el tenen la recollida es gestiona directament a través d’aquests establiments.

 

 

 

S’amplia així la col·laboració que ja es va iniciar l’any passat, quan van participar els mercats d’Abaceria i Mercè. A les parades de peix, carn i ous, els clients trobaran tiquets per valor de 3€ que els podran comprar i dipositar en unes urnes situades a diferents punts dels mercats, i el Banc dels Aliments donaran els tiquets a entitats socials properes als mercats per tal de que els bescanviïn per producte fresc. L’alt valor proteic del producte fresc el fa necessari per a una dieta alimentària saludable.

 

Gran Recapte 2019

Els dies 22 i 23 de novembre té lloc la campanya del Gran Recapte d’Aliments, de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més vulnerables rebin ajuda alimentària; també serveix per donar a conèixer la situació per la qual passa aquest grup arran de la crisi econòmica que estem vivint. La campanya la duu a terme el Banc d’Aliments de Catalunya i enguany ha arribat a la desena edició.

Els quatre Bancs dels Aliments impulsen de nou aquesta recollida d’aliments bàsics amb la intenció de contribuira la millora de les condicions de vida de prop de 196 mil persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació.

28 mil persones voluntàries s’han sumat ja per a cobrir els prop de 3.000 punts que s’habilitaran a mercats i supermercats de tot el territori. També es podran fer donacions on line al web www.granrecapteonline.com i a les plataformes digitals de Ametller Origen, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox.

Els Bancs dels Aliments calculen que prop d’un 25% de la població col·labora en cada edició del Gran Recapte, una xifra que demostra la dimensió de la solidaritat ciutadana.

Els Bancs dels Aliments estan alineats amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, on es marquen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre ells, temes com la fam, la pobresa, el consum i la producció sostenible.





Paraules clau

Bancs dels Aliments de Catalunya/ Gran Recapte/ mercats/