Més de 30.000 assistents consoliden el Dau Barcelona com el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc : Servei de Premsa

Més de 30.000 assistents consoliden el Dau Barcelona com el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc

25/11/2019

El festival Dau Barcelona, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona,  ha tancat la seva vuitena edició, amb rècord de convocatòria de públic que s’eleva fins als 30.500 assistents, a diferència dels 26.500 registrats l’any 2018.
El Dau Barcelona és el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc que ocupa 9.000 m2, al recinte de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. El festival continua essent el gran referent del sector del joc a nivell estatal, gràcies també a la presència de 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures, que han ocupat més de 600 taules entre les taules per jugar -amb un demostrador a cadascuna-, i les destinades a prototips, campionats, sessions de creació i presentacions.

Les activitats paral·leles al festival també han estat un èxitcom Les escoles al Dau que ha acollit a 800 estudiants de primària i secundària, el Dau Sènior, el Dau Pro, el Dau Tradicional, el Dau de Nit o el curs de formació “El joc a l’aula”  per a docents, així com la presentació simultània del festival a onze equipaments municipals de tots els districtes de la ciutat.

Els Premis Dau, celebrats dissabte al Sant Andreu Teatre, han premiat com a Millor Autor de 2019 l’australià Phil Walker-Harding; com a Millor Autora Novella la nord americana Elizabeth Hargrave; com a Premi especial a una vida dedicada al joc al nord-americà Philip Orbanes, i com a Millor joc publicat originalment a l’estat espanyol a Israel Cendreo i Sheila Santos.

El Dau Barcelona va néixer l’any 2012 fruit d’una proposta de l’Ajuntament de Barcelona per donar a conèixer els jocs de tauler, especialment els jocs contemporanis, entre les famílies de Barcelona i com un espai de suport als creadors de jocs, des del primer dia, els veritables protagonistes del festival. Uns objectius que s’assoleixen amb escreix any rere any.

Informació i material gràficCompartiu aquest contingut