Barcelona desplega els informadors de carrer de la Zona de Baixes Emissions : Servei de Premsa

Barcelona desplega els informadors de carrer de la Zona de Baixes Emissions

28/11/2019

Els informadors de carrer de la Zona de Baixes Emissions es despleguen en 46 punts de Barcelona fins al 5 de desembre per informar i resoldre dubtes a la ciutadania

També hi haurà informadors a les fires de Nadal, del 29 de novembre al 10 de desembre a la de Santa Llúcia i la Sagrada Família i del 4 al 10 de desembre a la fira de Nadal de Nou Barris

Des d’ara i durant el mes de desembre també es fan sessions obertes als 10 districtes de la ciutat per informar de la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions

L’equip d’informadors i informadores de carrer sobre la Zona de Baixes Emissions, que comença a funcionar de manera permanent l’1 de gener de 2020, s’han desplegat aquesta setmana als 10 districtes de la ciutat.

Aquesta primera fase d’informació de la ZBE a través d’informadors de carrer s’allargarà fins al 5 de desembre. En total hi ha 46 informadors que cobreixen diferents zones dels 10 districtes de la ciutat amb alta rotació de vehicles: zones properes a aparcaments, zones comercials, benzineres i altres zones properes a les rondes de la ciutat.

Els informadors i informadores seran al carrer en torn de matí i de tarda en les hores de major afluència de persones que deixin o recullin els seus vehicles per informar i resoldre dubtes a la ciutadania. Per això lliuraran futlletons informatius, que també es poden trobar a les OAC, en equipaments municipals, als autobusos de TMB i altres punts de distribució.

 

 

Del 29 de novembre al 10 de desembre els informadors i informadores seran  a les fires de Nadal de Santa Llúcia i de Sagrada Família i del 4 al 10 de desembre es desplegaran a la Fira de Nadal de Nou Barris. Del 8 fins als 23 de gener els informadors tornaran al carrer en una segona fase d’aquesta acció comunicativa.

Entre les dues fases d’aquesta campanya informativa al carrer es destinaran un total de 8.000 hores per cobrir les necessitats d’informació de la ciutadania. La voluntat és arribar al màxim de persones abans i després de la implementació de la mesura tant per als veïns i veïnes de la ciutat com per aquelles persones que s’hi desplacen diàriament.

En aquest sentit, els objectius principals d’aquesta acció són:

 

 

Sessions informatives als districtes

Aquesta setmana també han començat les sessions obertes a veïns i veïnes sobre la Zona de Baixes Emissions. Durant el mes de desembre s’han programat sessions informatives als 10 districtes de la ciutat perquè tothom que ho vulgui pugui informar-se i formular preguntes sobre l’entrada en vigor de la mesura.

En la primera sessió, que s’ha fet aquesta setmana al Districte de Gràcia, un total de 85 veïns i veïnes van participar-hi.

Pel que fa a la resta del calendari de sessions informatives:

La Zona de Baixes Emissions començarà a funcionar el pròxim mes de gener, una mesura contra la contaminació de l’aire que estableix una zona a la qual els vehicles més contaminants, els que no tenen el distintiu ambiental de la DGT, no hi poden accedir.

La ZBE té dos objectius principals:

La posada en marxa de la ZBE evitarà que 50.000 cotxes contaminants entrin a la ciutat els dies laborables. Una mesura que protegirà la salut de la població, perquè la contaminació provocada pel trànsit, especialment per NO2, té un fort impacte en la salut (asma infantil, càncer de pulmó o ictus) i és una causa de mort prematura (351 casos vinculat el 2018).

Tota la informació de la Zona de Baixes Emissions és al web de Qualitat de l’Aire.Compartiu aquest contingut