David Escudé dona el tret de sortida als 14.500 participants de la Cursa de Bombers 2019 : Servei de Premsa

David Escudé dona el tret de sortida als 14.500 participants de la Cursa de Bombers 2019

29/11/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge, 1 de desembre, a les 9.00 hores, (av marqués de l’Argentera), el regidor d’Esports, David Escudé, dona el tret de sortida de la 21a edició de la Cursa de Bombers de Barcelona.

El regidor d’Esports, David Escudé, participa a la sortida de la Cursa de Bombers de Barcelona que enguany arriba a la seva 21a edició. Els bombers i bomberes de Barcelona tornen a liderar la sortida de la Cursa: uns 10 minuts abans de les 9h del matí, al voltant de 300 bombers i bomberes seran els primers a començar a recórrer els 10km del traçat de la Cursa. Enguany més de 200 bombers participaran amb la roba de foc; 100 ho faran amb l’equip d’intervenció complet (és a dir, amb l’equip d’aire inclòs). I gairebé un centenar més participaran amb roba esportiva.La gran majoria dels bombers i bomberes són de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, però també hi participaran d’altres localitats, així com d’Andorra i Itàlia.

La prova compta amb un 35% de participació femenina i hi haurà l’actuació en directe del grup musical Doctor Prats a la sortida de la Cursa. Des de dijous a la tarda tots els participants de la Cursa Bombers ja poden passar pel Mercat Municipal de la Sagrada Família per recollir el seu dorsal, samarreta i bossa de corredor.

A partir del dissabte a la tarda s’iniciaran les restriccions de trànsit a la zona del recorregut. Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cursa i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. El transit s’obrirà de forma esgraonada al final de la cua de la cursa.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en aquells desplaçaments a prop dels llocs per on transcorrerà la competició. La cursa sortirà a les 9 del matí i afectarà tot el trànsit de superfície per tot el seu recorregut entre les 8 i les 15 hores, aproximadament. La prova sortirà de l’avinguda Marquès de l’Argentera i seguirà pel passeig Colom, avinguda Paral·lel, carrers Floridablanca, Urgell, Gran Via, Marina, Ausiàs Marc, pg. Sant Joan, ronda Sant Pere i Via Laietana, fins a arribar de nou al punt de sortida, on finalitzarà el circuit. TMB adoptarà les mesures necessàries per desviar els vehicles en funció dels llocs per on vagi passant la cursa.

En total, els desviaments afectaran 30 línies de bus que fan part del seu itinerari per la zona afectada. Són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 120, 121 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic.

Tota la informació detallada sobre la cursa, al web cursadebombers.barcelona





Paraules clau

esports/