Barcelona, reconeguda per les seves polítiques de sostenibilitat i governança del turisme : Servei de Premsa

Barcelona, reconeguda per les seves polítiques de sostenibilitat i governança del turisme

01/12/2019

La xarxa de ciutats patrimonials Atlas World Heritatge, en col·laboració amb la oficina UNESCO de Florència, reconeix com a bones pràctiques mundials de governança i de turisme el Consell de Turisme i Ciutat, el PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics) i el programa de mediació en habitatges turístics de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha rebut un nou reconeixement internacional per les seves polítiques de sostenibilitat i governança del turisme en aquest 2019. La xarxa de ciutats Atlas World Heritatge, en col·laboració amb la oficina UNESCO de Florència i  l’Heritage Research Lab, han analitzat la sostenibilitat dels llocs urbans Patrimoni de la Humanitat en un informe temàtic sobre els reptes comuns, sota el títol de “Sostenibilitat dels llocs urbans Patrimoni de la Humanitat” (“Sustainability of the urban World Heritagesites”).

En aquest informe, el Consell de Turisme i Ciutat ha estat escollit com a bona pràctica internacional de governança juntament amb un pla master de la Vall del Rhin, a Alemanya; la reorganització del transport urbà d’Estrasburg, a França; i les recomanacions del paisatge urbà històric de Cuenca, a Equador

D’altra banda, el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) i el programa de mediadors en habitatges turístics de l’Ajuntament de Barcelona reben també dos dels quatre reconeixements en bones pràctiques de turisme internacional, juntament amb el programa “Visita Amsterdam, veu Holanda” (Visit Amsterdam See Holland), i la taxa turística sostenible de les Illes Balears.

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, ha valorat molt positivament “que es reconeguin els esforços de la ciutat per fer compatible el turisme amb les lògiques de sostenibilitat i de convivència i de polítiques d’habitatge”, i ha destacat que també és “una mostra clara i un reconeixement a la bona coordinació entre les polítiques urbanístiques i les de turisme a l’Ajuntament de Barcelona”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que aquesta distinció demostra novament que a Barcelona feia falta dur a terme polítiques valentes per governar el turisme. “Calia actuar per defensar el dret a l’accés a l’habitatge i la qualitat de veïns i veïnes, i per acabar amb la barra lliure on estàvem abocats abans”, ha subratllat.

L’informe de la Oficina UNESCO de Florència i l’Heritage Research Lab, analitza les tendències en l’àmbit de les polítiques de gestió el turisme a tot el món i destaca les bones pràctiques mundials en turisme, governança i també en l’apartat de “població”. En aquest últim apartat es reconeixen iniciatives com el programa d’intervenció i revitalització als edificis patrimoni de la Humanitat “Maître d’Oeuvre” de Quebec, Canadà; i el programa de fires i negocis de Belles Arts i Etnografia de Vilnius, Lituània.Compartiu aquest contingut