El Comissionat Michael Donaldson inaugura a Barcelona la 1a edició del Congrés de Competències Digitals: “Eines per a una ciutadania digital” : Servei de Premsa

El Comissionat Michael Donaldson inaugura a Barcelona la 1a edició del Congrés de Competències Digitals: “Eines per a una ciutadania digital”

03/12/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres 4 de desembre, a partir de les 9:00 hores, el Cibernàrium de Barcelona Activa (Carrer de Roc Boronat, 117) acull la primera edició del Congrés de Competències Digitals, que tindrà per títol “Eines per a una ciutadania digital”.

El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson participarà a la benvinguda institucional juntament amb la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, i la vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC, Àngels Fitó.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Barcelona Activa i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona, organitzen la primera edició d’aquest Congrés de competències digitals amb l’objectiu de promoure la participació activa de la ciutadania a la societat digital.

El programa del congrés, que s’allargarà fins a les 15:00 hores, també inclou la participació de representants d’institucions, entitats i empreses com ara el Joint Research Centre de la Comissió Europea (JRC), Vodafone UK o la Fundació Factor Humà, entre d’altres. En el marc del congrés, la directora general d’Administració Digital, Ester Manzano, presentarà el Manual de transformació digital per a l’empleat públic.

Durant el congrés es debatrà sobre diversos aspectes de la competència digital: els marcs de referència, la formació, l’avaluació i la certificació; i com aquests contribueixen al desenvolupament d’una ciutadania apoderada digitalment.





Paraules clau

ciutadania digital/