Barcelona Energia, premiada a Amsterdam com a iniciativa municipal per la defensa d’accés als drets bàsics : Servei de Premsa

Barcelona Energia, premiada a Amsterdam com a iniciativa municipal per la defensa d’accés als drets bàsics

05/12/2019

El premi de l’organització internacional ‘Transformative Cities’ reconeix projectes locals en quatre categories, aigua, energia, habitatge i sistemes alimentaris

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha visitat Amsterdam per conèixer de prop el sistema d’avaluació i impacte de la Zona de Baixes Emissions de la capital holandesa

La comercialitzadora pública d’energia Barcelona Energia ha estat guardonada amb el primer premi de la votació popular, en la categoria d’energia, de l’organització ‘Transformative Cities’,  que ha celebrat la seva conferència internacional a Amsterdam. Entre els finalistes del premi hi havia projectes de les ciutats de Budapest, Jackson, Jakarta,  Lagos, Medellín,  Nova York, París i  Gaza.

L’entitat reconeix projectes locals de transformació per fer front als reptes globals i està dividit en quatre categories: aigua, energia, habitatge i sistemes alimentaris. En concret, s’ha valorat les iniciatives dirigides a posar en pràctica la democràcia i assegurar l’accés als drets bàsics, en el marc de crear solucions a la crisi sistemàtica de caràcter econòmic, social i ecològic arreu del món.

 

 

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha visitat aquests dies la capital holandesa i s’ha reunit amb els tinents d’alcaldia de Drets Socials i Mobilitat de l’Ajuntament d’Amsterdam, Rutger Groot i Marieke von Doorninck, amb qui ha compartit diferents iniciatives municipals, entre les quals, mesures contra la pobresa energètica i la posada en marxa de Barcelona Energia.

D’altra banda, Badia ha pogut conèixer de primera mà el desenvolupament de la Zona de Baixes Emissions d’Amsterdam, posada en marxa fa gairebé tres anys i que afecta els vehicles dièsel anteriors a l’any 2000. En el cas de la capital holandesa, està previst que al 2023 tots els vehicles que vulguin entrar a la capital hauran de ser elèctrics.

Badia i von Doorninck han compartit objectius comuns de les ciutats en relació a les seves zones de baixes emissions, una mesura per preservar la salut dels veïns i veïnes, per guanyar espai públic de qualitat i per guanyar més espais verds, zones d’estada per als vianants i espai per a bicicletes.Compartiu aquest contingut