Barcelona promou l’adopció d’animals durant les festes de Nadal : Servei de Premsa

Barcelona promou l’adopció d’animals durant les festes de Nadal

06/12/2019

L’Ajuntament de Barcelona promou la compra responsable i l’adopció d’animals durant les festes de Nadal amb la campanya “Per Nadal, millor adopta!”

10 escultures de gossos de formigó s’instal·laran als Centres Cívics de la ciutat i s’obrirà un espai als actes de Nadal de plaça de Catalunya en un nova campanya de sensibilització ciutadana

Des de principis d’any s’han adoptat un total de 858 gats i gossos del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), el que suposa una disminució en relació a l’any passat i reforça la voluntat de seguir treballant per fomentar l’abandonament zero i l’adopció

L’Ajuntament de Barcelona promourà la compra responsable i l’adopció d’animals durant les festes de Nadal a través de la campanya “Per Nadal, millor adopta!” que vol conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals de companyia. Per sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar gossos i gats es duran a terme dues accions: s’instal·laran una desena d’escultures de gossos de formigó a diversos Centres Cívics de la ciutat i s’obrirà un estand durant els actes de Nadal de plaça de Catalunya.

La promoció de les adopcions, millorar les condicions d’estada dels animals al CAACB quan això no ha estat possible, i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són línies de treball fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn.

 

Gossos de formigó als Centres Cívics

L’acció donarà el tret de sortida el 16 de desembre i finalitzarà el 10 de gener, just coincidint amb el període de compres nadalenques. Les escultures formen part de la campanya “GosSOS” de l’any 2018 i simbolitzen gossos que han estat abandonats o perduts i es troben al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) esperant una nova família.

A diferència de l’anterior edició, on les escultures es trobaven lligades a diferents fanals de tota la ciutat, enguany s’ubicaran a l’interior de 10 Centres Cívics, un per districte, que s’encarregaran de portar a terme diverses accions de sensibilització al llarg del 2020. Cada escultura portarà impresa el lema de la campanya: “Per Nadal, millor adopta!”. Cada Centre Cívic disposarà de fulletons on es podrà trobar informació sobre el procés l’adopció i la compra responsable d’animals de companyia.

 

Estand a la fira de Nadal de plaça de Catalunya

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona amb la participació de diverses associacions i protectores, estaran els dies 21 i 22 de desembre als actes de Nadal de plaça de Catalunya a l’espai “Per Nadal, millor adopta!” per promoure l’adopció de gats i gossos durant la campanya de Nadal i conscienciar sobre l’acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat que suposa fer-ho, tant per qui adopta com per l’animal adoptat.

Tots dos dies, des de les 11.00 fins a les 20.00 hores, en aquest espai es donaran a conèixer els centenars de gossos i gats que es troben a l’espera de noves famílies disposades a assumir la responsabilitat que suposa adoptar un animal de companyia. A més, es farà un taller d’educació en positiu i un altre sobre els gossos d’assistència. També es faran activitats per grans i petits com pintacares i confecció de xapes i es repartiran fulletons informatius sobre el foment de l’adopció.

 

Dades d’adopcions d’animals de companyia

L’Ajuntament realitza durant tot l’any campanyes  de sensibilització  per fomentar l’abandonament zero i l’adopció d’animals de companyia. Les entrades de gats i gossos al CAACB han viscut una disminució progressiva en l’últim any, essent 1.618 entrades fins al novembre de 2019. Així mateix, 544 gossos i gats han pogut ser recuperats per les seves famílies, gràcies a que estaven correctament identificats.

Pel que respecta al nombre d’adopcions, des de principis d’any s’han fet un total de 858 (425 gossos i 433 gats). Tot i que el nombre d’adopcions ha disminuït respecte el 2018 (gairebé un 14%), segueix essent una xifra molt important respecte del nombre d’entrades totals d’animals al centre. Pel que fa als gossos potencialment perillosos, el nombre d’entrades s’ha incrementat considerablement en els últims anys; no obstant això, el número d’adopcions aquest any ha augmentat, essent 68 els gossos que han trobat una nova llar, 18 més que l’any 2018.

La lectura d’aquestes dades reforça la necessitat de continuar treballant amb instruments normatius que protegeixi els animals més vulnerables i controlin la venda i cria il·legal d’animals de companyia, tot fomentant la tinença compromesa i responsable.

 

Premi a la campanya “GosSOS”

La campanya “GosSOS” de l’any 2018, de l’agència Ogilvy Barcelona per a l’Ajuntament de Barcelona, va rebre el passat 28 de novembre el premi a la Innovació atorgat a l’XI edició dels Premis Gabinets de Comunicació Pilar Casanova del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El jurat va valorar tant la creativitat, el bon plantejament i l’execució del projecte com la comunicació digital i el streetmàrqueting de la campanya per donar visibilitat a l’abandonament animal posant com a principals objectius la conscienciació, la reflexió i l’actuació.

 Compartiu aquest contingut