Barcelona proposa liderar el turisme sostenible des de les ciutats al 2n ‘Shopping Tourism & Economy Summit Lisboa’   : Servei de Premsa

Barcelona proposa liderar el turisme sostenible des de les ciutats al 2n ‘Shopping Tourism & Economy Summit Lisboa’  

10/12/2019

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha participat avui a la cimera sobre turisme sostenible a la capital portuguesa en la taula rodona sobre “El compromís de les ciutats europees amb un turisme per a les persones”

Collboni s’ha entrevistat també durant la visita amb l’alcalde de Lisboa Fernando Medina, per buscar sinergies entre dues de les ciutats motor de la península en matèria econòmica

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha participat avui al 2n Shopping Tourism & Economy Summit Lisboa, una cita de referència d’experts internacionals per debatre sobre el futur i l’impacte del turisme, que enguany se celebra sota l’epígraf de “L’ecosistema del Turisme de Qualitat i de Compres orientat a les persones” (“O ecosistema do Turisme de Qualidade e de Compras orientado para as Pessoas”).

 

 

En la seva intervenció, Collboni ha apostat per liderar el turisme sostenbile des de les ciutats i ha explicat que “per governar el turisme és clau alleujar la pressió turística, buscar l’equilibri urbà, respondre a les demandes ciutadanes i  garantir el dret a l’habitatge”, i en aquest sentit, ha destacat que els allotjaments turístics, des d’establiments hotelers, habitatges i apartaments d’ús turístic, fins a albergs o residències universitàries, “són una peça bàsica per ordenar el model turístic de la Barcelona i per gestionar l’impacte als barris”. “Des de Barcelona entenem i reconeixem que el turisme és una font important d’ingressos i d’ocupació per a moltes persones, i no ens hi oposem a aquesta forma de lloguer turístic, però considerem que els habitatges s’han d’utilitzar en primer lloc per a viure-hi”, ha continuat el primer tinent d’alcaldia, que ha destacat que “per governar el turisme, hem de repensar els nostres models de ciutat, en clau sostenible”. En aquesta línia, el tinent d’alcaldia ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb els criteris de l’Agenda 2030, està promovent que els operadors turístics de la ciutat incorporin criteris de sostenibilitat econòmica, socials i mediambientals, amb el “Compromís per la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere” on ja s’hi han adherit unes 200 empreses.

Collboni ha participat a la taula rodona principal del congrés, titulada “El compromís de les ciutats europees amb un turisme per a les persones” (“O compromisso das cidades europeias com um turisme para as pessoas”), on també hi ha intervingut Ricardo Valente, regidor d’Economia, Turisme i Comerç de l’ajuntament de Porto; i Almudena Maíllo, regidora de Turisme de l’ajuntament de Madrid, i que ha estat moderat pel periodista Enrique Oltra Pinto-Coelho.

Durant la visita a Lisboa, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni s’ha entrevistat també amb l’alcalde de Lisboa, Fernando Medina, en una trobada institucional per buscar sinergies entre dues de les ciutats motor de la península en matèria econòmica.Compartiu aquest contingut