La UICN avala el nou model del Zoo de Barcelona : Servei de Premsa

La UICN avala el nou model del Zoo de Barcelona

10/12/2019

La Unió Internacional per la Conservació de la Natura és el màxim organisme a nivell mundial pel que fa a la conservació de la biodiversitat

El seu President, Zhag Xinsheng s’ha reunit a Barcelona amb la Tercer Tinenta d’Alcaldia i Presidenta del Patronat de la Fundació Barcelona Zoo, Laia Bonet, i el Director del Zoo, Antoni Alarcón

La Presidenta del Patronat de la Fundació Barcelona Zoo i 3a Tinenta d’Alcaldessa, Laia Bonet, i el Director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcón, han mantingut una reunió amb el President de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN), Zhag Xinsheng, amb l’objectiu de compartir visions al respecte del paper que han de jugar els Zoos en la preservació de la biodiversitat.

 

 

El President de la UICN, màxim organisme en conservació a nivell mundial, s’ha mostrat molt interessat en conèixer com és el nou model del Zoo de Barcelona, recentment aprovat pel Plenari municipals i que gira entorn a 3 eixos: la recerca, l’educació i la conservació de la biodiversitat.

En la reunió, s’ha compartit l’interès per treballar conjuntament en el reconeixement a nivell internacional del paper de les ciutats i governs locals en la protecció de la diversitat i la conservació de la natura. A Barcelona, el Zoo té un paper principal en aquesta tasca, per a la qual s’estan seguint les orientacions científiques de la UICN, sempre actuant sota el marc de la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

També s’ha destacat el nou model del Zoo de Barcelona, orientat a la conservació de la biodiversitat, en especial de la fauna autòctona, la recerca i la sensibilització i educació pel respecte i la conservació de la natura.

Bonet, Alarcón i Xinsheng han comentat també la importància que altres zoos del món es sumin a aquesta estratègia engegada pel Zoo de Barcelona, i s’han emplaçat a continuar treballant en aquest sentit de cara al Congrés Mundial de la UICN, que se celebrarà a Marsella al juny de 2020.Compartiu aquest contingut