L’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i segueix creixent en serveis : Servei de Premsa

L’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i segueix creixent en serveis

11/12/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El nou servei Endolla Barcelona permet als usuaris carregar fàcilment el seu vehicle elèctric a través del mòbil, connectant-se al punt de recàrrega amb la lectura d’un codi QR i sense haver d’utilitzar la targeta

Els usuaris poden operar amb els més de 500 punts de recàrrega situats a la via pública i als aparcaments de B:SM, consultant-ne la disponibilitat en temps real

Es suma a altres serveis ja inclosos a l’smou, com el pagament de l’AREA blava i verda o l’entrada automàtica als aparcaments B:SM, entre d’altres

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, segueix creixent. A partir d’ara, l’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, facilitant-ne el seu ús als usuaris de vehicles elèctrics i permetent-ne la recàrrega directament a través del mòbil i de manera molt senzilla. Només caldrà que els usuaris de vehicles elèctrics es registrin a l’smou per començar a utilitzar el servei.

Des d’smou, els usuaris poden consultar la ubicació i disponibilitat en temps real dels més de 500 punts de recàrrega de la xarxa, tant els que es troben als aparcaments de B:SM com els que estan al carrer. Cada punt de recàrrega compta amb un codi QR, que s’haurà de llegir amb el lector que incorpora l’smou, sense necessitat d’utilitzar cap targeta. Així, una vegada s’hagi endollat el vehicle, ja començarà la recàrrega. A més, l’app permet també fer una reserva de 20 minuts dels punts que es troben al carrer, facilitant encara més la recàrrega als usuaris.

 

 

 

 

 

 

 

L’smou ja ha superat la barrera dels 140.000 usuaris, que han realitzat més de 2,5 milions d’operacions totals. L’smou és una aplicació dinàmica i en constant creixement, que anirà evolucionant i incorporant nous serveis i funcionalitats. L’app està disponible tant per dispositius iOS com Android, i es pot descarregar de manera gratuïta.

 

Una app, multitud de serveis

Endolla Barcelona se suma als altres serveis que ja estaven dins de l’aplicació. L’smou permet, pagar l’estacionament regulat a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i Badalona, sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i pagar només pel temps exacte d’estacionaent, estalviant temps i agilitzant el procés. Això suposa un valor afegit pels usuaris, que podran moure’s per aquestes localitats i estacionar-hi des d’una única aplicació.

Així mateix, l’smou també permet a tots els usuaris que hagin activat el servei agilPark, l’entrada automàtica als aparcaments B:SM. La barrera de l’aparcament s’obre automàticament a través d’un lector de matrícula i el pagament de l’estada es realitza mitjançant el mòbil en el moment de la sortida.

A banda, els usuaris també poden trobar informació sobre la xarxa d’Aparcaments B:SM, el Bicing o els carsharings Drivy i Ubeeqo o la xarxa completa de carrils bici. Tota aquesta informació és totalment personalitzable a través d’un sistema de filtres que els usuaris poden activar o desactivar en funció de les seves necessitats.

Tota aquesta informació es mostra al mapa de la pantalla principal d’smou mitjançant un sistema de capes superposades, que fa que es tingui, en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.

 

Endolla Barcelona, la xarxa de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat

La xarxa Endolla Barcelona és la més gran de l’Estat i actualment consta de 503 punts de recàrrega elèctrica, que donen servei a tots els districtes de la ciutat i que estan repartits entre la via pública i els aparcaments municipals de la ciutat. Els punts situats al carrer permeten a l’usuari realitzar una parada curta per a recarregar el vehicle, mentre que els punts situats als aparcaments ofereixen la possibilitat de carregar completament el vehicle mentre s’està estacionat.

Els punts de la xarxa són de diferent tipus en funció de la potència de càrrega que l’equip pot subministrar als vehicles. La xarxa disposa de equips de càrrega ràpida a la via pública, que permeten carregar fins a 120km d’autonomia addicional en 30 minuts; i equips de càrrega normal als aparcaments, que carreguen uns 150-300km en 8 hores. D’aquests, n’hi ha 285 preparats específicament per a motocicletes, que carreguen uns 100km en 2 hores.

La xarxa pública Endolla Barcelona fa una aposta de creixement i millora constant per apropar aquest servei a la ciutadania, facilitar-ne el seu ús i oferir, de manera fàcil i a primer cop d’ull, tota la informació necessària pel bon ús del servei.

Els vehicles elèctrics tenen una bonificació del 75% en l’impost de vehicles de tracció mecànica i, aquells catalogats com a “Zero Emissions” poden estacionar a les places d’AREA blava i verda amb una tarifa de 0€, respectant els horaris i temps màxims de regulació.





Paraules clau

mobilitat/