L’Ajuntament incorpora 83 nous Bombers : Servei de Premsa

L’Ajuntament incorpora 83 nous Bombers

13/12/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ada Colau i Albert Batlle han presidit l’acte de benviguda de la nova promoció de Bombers de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, acompanyats pel director del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), Sebastià Massagué, han presidit aquest matí l’acte de benvinguda de la nova promoció dels Bombers de Barcelona que iniciaran el seu període de pràctiques en els diferents parcs de la ciutat a partir de demà.

Aquesta nova promoció està formada per 81 homes i 2 dones. La mitjana d’edat és de 33,49 anys nous membres, dels quals 2 són dones i més de la meitat tenen estudis superiors

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït el gran esforç que han fet els aspirants en un dels processos de selecció més exigents de l’Ajuntament i els ha recordat que a partir d’ara formen part d’un col•lectiu de professionals que desenvolupa una feina imprescindible per a la nostra seguretat, ja sigui en casos d’emergències o bé en tasques de prevenció. Colau ha destacat les 2 dones que s’incorporen al cos, “no n’hi ha prou” ha dit. “Ens calen més bomberes. I sobretot, ens cal seguir demostrant que és possible obrir camins i trencar sostres de vidre en àmbits que tradicionalment han estat monopolitzats pels homes, com el de la seguretat. Cal avançar cap a la plena igualtat en totes les professions i àmbits socials.”

Per finalitzar l’alcaldessa ha demanat als aspirants que “actueu sempre amb fidelitat als valors que han definit Bombers de Barcelona: professionalitat, humanitat, compromís amb la ciutat i, sobretot, esperit de servei públic. Aquest és l’ADN de Bombers i a partir d’avui, també és el que marcarà la vostra tasca al servei dels barcelonins i barcelonines.

 

 

 

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha recordat que “ser Bomber es molt més que una feina: és un ofici, sens dubte, però també és un compromís”. Batlle també ha explicat que el proper any s’incorporaran 80 nous bombers i bomberes, i que l’Ajuntament continuarà treballant per convocar més places que enforteixin el cos.

El tinent d’alcalde ha volgut destacar durant la seva intervenció la importància de la proximitat, “la ciutadania ha de ser al centre, i és sempre l’aspecte més important de tota actuació, no només per què és la comunitat la nostra raó de ser i a qui servim, sinó sobretot, per què només des de la connexió amb la ciutadania podem conèixer les seves preocupacions i gestionar-les. La proximitat és el moll de l’os d’aquesta relació”.

 

Més de 20.000 intervencions l’any 2018

El Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), més conegut popularment com el Cos de Bombers de Barcelona, està format per un conjunt de persones que treballen per atendre, amb el mínim temps possible, els incidents de caràcter urgent amb greu risc per persones i béns i que requereixen de la intervenció de professionals altament especialitzats.

Durant els darrers anys les funcions d’aquest servei han anat variant progressivament passant del concepte de bombers que apaguen focs a la d’un concepte més transversal on, a banda de la intervenció en incendis, es compta amb professionals que intervenen en salvaments, en situacions d’auxili, en incidents tecnològics, en fuites químiques, en la planificació d’esdeveniments i en moltes altres funcions.

Durant l’any 2018 l’SPEIS va fer un total de 20.053 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques, i tasques de prevenció operativa. Aquesta xifra representa un increment del 8,55% respecte l’any 2017.





Paraules clau

bombers/ prevenció/ seguretat/