Futurisme reconeix les millors iniciatives d’emprenedoria en turisme sostenible : Servei de Premsa

Futurisme reconeix les millors iniciatives d’emprenedoria en turisme sostenible

16/12/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha clos avui l’acte de lliurament de la quarta edició dels premis Futurisme. Els guardons reconeixen les millors iniciatives en turisme sostenible en tres categories: el premi a la idea més innovadora; el premi a l’assoliment dels ODS de l’Agenda 2030; i el premi a la millor aplicació de la tecnologia.

Per al regidor Marcé, és imprescindible comptar amb iniciatives com aquesta del programa Futurisme perquè són “mesures d’enginyeria social”. El regidor ha destacat que els projectes premiats i finalistes són “la llavor del futur” que “ens doneu pistes per als reptes en la gestió turística de la ciutat, i n’hem d’aprendre i poder aplicar-les, perquè tant de bo aquestes idees ens ajudin a transformar la ciutat”.

A l’acte de lliurament de guardons també hi ha participat Juan Luis Ruiz, diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona; Manel Casals, secretari general del Gremi d’Hotels de Barcelona; i Martí Sarrate, president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades.

 

 

 

FuTurisme és un programa de suport a la creació d’empreses innovadores i responsables dins l’àmbit del turisme promogut per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) i el Gremi d’Hotels de Barcelona.

El programa ofereix a les empreses seleccionades accions formatives, experiències emprenedores, dinars en xarxa, accions de capacitació en habilitats emprenedores i tutories de seguiment. Enguany, en la quarta edició dels Premis Futurisme, s’ha reconegut 3 projectes: a la iniciativa més innovadora, per al projecte Runderfy; el premi a l’assoliment dels ODS de l’Agenda 2030, per a Circular Travels; i el premi a la millor aplicació de la tecnologia, PlayVisit.

L’acte ha comptat també amb la ponència “Turisme, experiències i ODS: bons llocs per viure, bons llocs per visitar” a càrrec de Jordi Ficapal. director Pedagògic i d’Innovació, director de la Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat, de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi, de a Universitat Ramon Llull.

Paraules clau

sostenible/ turisme/