Detingut un home per falsificar més de 100 empadronaments : Servei de Premsa

Detingut un home per falsificar més de 100 empadronaments

24/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La setmana passada la Guàrdia Urbana va detenir a la Zona Franca un home de 48 anys per un presumpte delicte continuat de falsificació documental. El detingut hauria falsificat més de 100 empadronament de diferents persones a la ciutat de Barcelona.

La investigació es va iniciar el passat mes de novembre per part de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana després de rebre una denúncia d’empadronament fraudulent per part de la Direcció de Serveis de la Secretaria General de l’Ajuntament de Barcelona i una altra per part d’una persona perjudicada. Aquests empadronament s’estarien realitzant en algunes Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona  per part d’un particular.

El seguiment de l’activitat i la anàlisis de la documentació aportada van servir per detectar que s’havien realitzat més de 100 empadronaments fraudulents en 34 edificis diferents de la ciutat de Barcelona. Els agents de la Guàrdia Urbana van poder comprovar que en aquelles direccions no vivien les persones teòricament empadronades o que directament el domicili no existia.

El detingut utilitzava un contracte de lloguer falsificat on una suposada empresa de gestió de finques, que es va comprovar que no existia, feia de gestora i llogava un pis a la persona detinguda. Posteriorment facilitava l’empadronament de tres o quatre persones més en aquest mateix pis.

Els contractes de lloguer estaven realitzats en papers timbrats i presentaven  els segells de la suposada empresa gestora de finques donant aparença de legalitat. El detingut cobrava 500 euros per les gestions.

L’Ajuntament de Barcelona realitza una política d’empadronament actiu per facilitar el tràmit del padró a totes les persones que viuen a la ciutat independentment de la seva situació administrativa. Un tràmit que és gratuït. Aquesta política d’empadronament actiu garanteix que l’Ajuntament faciliti la informació a totes les persones que acaben d’arribar a la ciutat perquè coneguin el tràmit i s’empadronin l’abans possible d’acord amb el que preveu el marc normatiu actual. Aquesta política ha comportat el reforç del circuit d’empadronament a la ciutat, amb especial atenció a les situacions de vulnerabilitat. Barcelona manté el compromís per garantir l’empadronament de totes les persones que viuen a la ciutat.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/