Obren els dos primers quioscos en desús gestionats per una cooperativa de persones amb discapacitat : Servei de Premsa

Obren els dos primers quioscos en desús gestionats per una cooperativa de persones amb discapacitat

27/01/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els nous establiments estan situats als districtes de Sant Andreu i Sants-Montjuïc i, a banda del negoci de venda de premsa i de productes sostenibles i solidaris, també tenen el focus posat en la lluita contra la soledat no volguda a la ciutat

La previsió és que la cooperativa Diverscoop gestioni un total de 7 quioscos abans que acabi l’any 2020 a la ciutat de Barcelona: dos més s’afegiran durant els propers mesos i els altres tres més endavant

La cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per persones amb diversitat funcional, ha reobert aquest dilluns els dos primers quioscos en desús de la ciutat de Barcelona. Els establiments estan situats al carrer Ramón Albó 4 (Sant Andreu) i a l’avinguda Paral·lel 91 (Sants-Montjuïc). En aquest primer moment de reobertura es dedicaran al servei de venda de premsa, llaminadures i productes sostenibles i solidaris elaborats per entitats socials i de persones amb discapacitat. A més, iniciaran una nova línia de negoci pensada també com a mesura per lluita contra la soledat no volguda: el repartiment de premsa a algunes de les persones beneficiàries del projecte municipal Vincles.

La iniciativa ha estat possible després d’un any de treball intens durant el qual les 11 persones cooperativistes que integren Diverscoop han rebut formació específica i assessorament per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). De fet, Diverscoop es va constituir el passat 30 de desembre i, durant les últimes setmanes els i les cooperativistes han acabat de detallar el seu pla de negoci inicial, han contactat i negociat amb les empreses proveïdores per conèixer de primera mà els canals de distribució, han conversat amb quiosquers i quiosqueres i fet pràctiques en alguns establiments, han adequat els seus quioscos i han fet visites de prospecció per conèixer el barri, el veïnat i l’espai dels quioscos per acabar de fer-se’ls seus.

 

 

 

La intenció d’aquest projecte pilot va molt més enllà de reobrir quioscos tancats per reprendre el model de quiosc tradicional. Aspira a convertir-se en un model de negoci que respongui a les noves necessitats emergents i que esdevingui un punt de referència i dinamització del veïnat, a banda de prioritzar la venda de productes ecològics i de proximitat. D’aquesta manera, durant les properes setmanes s’acabaran d’establir acords per oferir serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri, així com serveis de recollida de productes. Igualment, la cooperativa estudiarà la possibilitat d’ampliar el nombre de persones a través de la contractació laboral i/o l’increment del nombre de socis i sòcies.

A banda dels dos primers quioscos, durant els propers mesos està prevista l’obertura de dos establiments més al passeig Colom 2 (Ciutat Vella) i a l’avinguda Meridiana 330 (Sant Andreu). Abans que acabi l’any 2020 està igualment prevista la reobertura de tres quioscos més a la plaça del Pes de la Palla 3 (Ciutat Vella), la plaça Pius XII 1 (Les Corts) i Gran Via de les Corts Catalanes 1006 (Sant Martí).

Per a la seva posada en marxa, la cooperativa ha comptat amb la col·laboració d’algunes entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació JOIA i l’Associació Centre d’Higiene Mental de Les Corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera passa per generar oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva. Ara bé, aquesta no és l’única iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per promoure l’ocupació d’aquestes persones. Des de l’any 2014 la ciutat compta amb la XIB per aconseguir noves oportunitats d’inclusió en el mercat laboral per a persones d’aquest col·lectiu. En els primers cinc anys de vida la XIB, que compta amb el suport i la participació d’entitats socials i d’empreses, ha atès més de 8.000 persones i ha superat també les 3.000 persones contractades.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
persones amb discapacitat/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina