Acte de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust : Servei de Premsa

Acte de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

28/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tradicional acte d’encesa d’espelmes pels diferents col·lectius víctimes de la barbàrie nazi, celebrat al Saló de Cent, coincideix enguany amb el 75è aniversari de l’alliberament dels camps

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda el tradicional acte que se celebra cada any a l’Ajuntament al voltant del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, designat per les Nacions Unides el 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp de concentració i d’extermini d’Auschwitz-Birkenau. L’acte, organitzat per la Regidoria de Memòria Democràtica, ha comptat amb la presència del regidor de l’àrea, Jordi Rabassa, i la consellera de Justícia, Ester Capella, a més de representants de la comunitat jueva, del poble gitano, dels republicans deportats, del Consell Municipal LGTBI i de La Gran Lògia de Catalunya, així com l’Hble. cònsol general de l’Argentina, Alejandro E. Alonso.

 

 

Com cada any, en l’acte s’han recordat totes les víctimes de l’Holocaust amb l’encesa de set espelmes, símbols de totes aquelles persones que van patir la persecució, la repressió i l’assassinat per part de l’Alemanya nazi. Així, les set espelmes han simbolitzat, respectivament, els sis milions de jueus i jueves assassinats, la resistència jueva, el milió i mig de nenes i nens víctimes de la barbàrie, el poble gitano, els republicans i les republicanes deportats als camps nazis, altres col·lectius com l’LGTBI i la maçoneria, i els anomenats “Justos entre les Nacions”, aquells homes i dones que van arriscar la vida per salvar els jueus perseguits.

Aquest 2020 es commemora el 75è aniversari de l’alliberament dels camps al final de la II Guerra Mundial i l’avenç de les tropes aliades. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb les amicals de Ravensbrück i de Mauthausen i altres camps, està preparant noves accions per tal de reconèixer la defensa dels drets humans i dels valors democràtics i la tasca de preservació de la memòria de les persones deportades i assassinades als camps nazis.





Paraules clau

ada colau/ Dia Internacional de Commemoració de les víctimes del l’Holocaust/ jordi rabassa/ Memòria Democràtica/