L’In Museu ensenya demà els racons amagats de 14 museus de Barcelona : Servei de Premsa

L’In Museu ensenya demà els racons amagats de 14 museus de Barcelona

31/01/2020

Dissabte 1 de febrer, de 10 a 18.30 h, arriba una nova edició d’In Museu, la jornada en la qual els centres patrimonials tornen a mostrar espais i procediments de treball inèdits. Enguany, a banda dels museus municipals i els consorciats, com a novetat destacada, s’incorporen a la jornada In Museu tres centres més de la ciutat: el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i la Fundació Joan Miró, totes tres institucions de referència al nostre país.

Per quart any consecutiu, serà l’únic dia en què es podran visitar les reserves, tallers de restauració, laboratoris o arxius d’aquests centres i descobrir així indrets i processos que durant la resta de l’any resten exclosos del circuit de visites. En total, s’oferiran 150 visites repartides en horari de matí i tarda a 14 centres o seus de museus d’una durada aproximada d’una hora cadascuna.

L’In Museu permet l’intercanvi d’experiències i visions in situ i, a banda de presentar els museus com a centres de divulgació de coneixement i de treball científic, en mostra el vessant d’espais de participació ciutadana. De fet, permet incorporar la programació d’activitats especials com una dimensió més de la tasca divulgadora i cultural dels museus, fomentant l’interès de la ciutadania pels centres patrimonials i fidelitzant el públic. A més, el projecte repercuteix en les mateixes institucions, atès que motiva el personal dels centres a mostrar el valor social de la seva feina i afavoreix el seu reconeixement.

Més informacióCompartiu aquest contingut