Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posen en marxa un dispositiu Ubiq a Nou Barris en zones poc transitades on es detecta activitat delinqüencial : Servei de Premsa

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posen en marxa un dispositiu Ubiq a Nou Barris en zones poc transitades on es detecta activitat delinqüencial

14/02/2020

El dispositiu també preveu l’entrada a establiments comercials arran de queixes de veïns i comerciants per dinàmiques de tràfic i consum de drogues, incivisme i ocupació intimidatòria de la via pública

Ahir a la tarda es va dur a terme un operatiu que se suma als quatre que s’han realitzat des de principis d’any amb un balanç de 67 denunciats per drogues, nou per tinença d’armes, catorze detinguts i sis investigats per delictes lleus

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van dur a terme ahir dijous un dispositiu Ubiq de seguretat ciutadana al districte de Nou Barris consistent en el patrullatge de paisà i uniformat en zones poc transitades per la seva difícil accessibilitat i configuració urbanística (zones entre blocs comunitaris, parcs i jardins, espais esportius al aire lliure),  on es detecta certa activitat delinqüencial i en inspeccions administratives en diversos establiments comercials.

Aquest dispositiu s’emmarca en les actuacions que a partir de la segona meitat del mes de gener es van posar en marxa per part de la comissaria de Nou Barris amb l’objectiu d’incidir en punts del districte on s’estaven produint activitats il·lícites. Es tracta de llocs poc transitats i apartats on l’activitat d’alguns locals havia generat queixes entre veïns i comerciants.

En el marc d’aquest operatiu, ahir dijous 13 de febrer es van dur a terme entrades de tipus administratiu en virtut de la Llei 4/2015 de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana en tres locals del barri del Verdum i un al barri de Ciutat Meridiana.

Es tracta d’establiments sobre els quals ja s’havien fet actuacions policials i als quals ja s’havia sancionat anteriorment. Les queixes de veïns i comerciants tenien a veure amb les dinàmiques que s’hi produïen: sorolls, ocupació intimidatòria de la via pública o el tràfic i consum de substàncies estupefaents.

Les inspeccions van tenir lloc en un local d’enviament de diners, dos bars i una perruqueria, tots del barri del Verdum i Ciutat Meridiana, amb el següent resultat: dos detinguts per ordres de crida i cerca relacionades amb delictes contra la salut pública i un altre per falsificació documental, un investigat per apropiació indeguda, sis denúncies per consum o tinença de drogues i dues per tenir armes prohibides a més d’una denúncia per l’Ordenança Municipal de Convivència.

En un dels bars es van tramitar diverses denúncies per infraccions greus en la tolerància al consum de drogues a l’interior del local.

Aquest operatiu se suma als altres quatre d’aquestes característiques que s’han dut a terme entre el 15 de gener i ahir 13 de febrer amb un balanç de 67 denunciats per consum o tinença de drogues, nou denunciats per tinença il·lícita d’armes prohibides, catorze detinguts, sis investigats per delictes lleus, dos denunciats per falta de respecte a agents de l’autoritat i quatre denunciats per l’ordenança municipal.

A més s’han fet sis inspeccions conjuntes que han comportat l’aixecament de diverses denúncies per infraccions greus. Dos d’aquests establiments estan pendents del seu tancament.Compartiu aquest contingut