TMB incorpora millores d’accessibilitat en un centenar de nous autobusos : Servei de Premsa

TMB incorpora millores d’accessibilitat en un centenar de nous autobusos

14/02/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Entitats representatives de les persones amb discapacitat han comprovat avui l’aplicació de propostes seves com els espais més amplis per a cadires de rodes i la barra lateral plegable de seguretat

Diverses entitats representatives de les persones amb discapacitat han conegut avui de primera mà una mostra dels últims autobusos incorporats a la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), en què s’han aplicat millores en accessibilitat que havien sol·licitat els mateixos col·lectius de persones amb mobilitat reduïda (PMR). En la visita, que s’ha fet a les instal·lacions de recepció de la nova flota de Zona Franca Llobregat, hi han participat la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, responsables i tècnics d’Autobusos i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

La millora d’accessibilitat més visible en els nous autobusos és la disposició enfrontada dels dos espais reservats a cadires de rodes, escúters i cotxets infantils, un a cada banda de la caixa de passatge, i de dimensions superiors, per facilitar la maniobrabilitat de les cadires i cotxets. En segona instància, en aquests espais la seguretat de les persones amb dificultats de mobilitat queda garantida per una barra de subjecció lateral, plegable. Hi ha, a més, unes cingles ajustables, per reforçar la seguretat de l’usuari en cadira si la subjecta al manillar o per lligar objectes perquè no puguin caure sobre els passatgers durant el recorregut.

 


Representants de les entitats i responsables de  TMB i de l’IMPD avui en la visita tècnica
Seguint les indicacions de les entitats que agrupen les persones amb discapacitat, l’interior dels nous autobusos s’ha dissenyat per facilitar l’accessibilitat i el confort dels passatgers, amb portes àmplies i el màxim d’espai pla. A més, el desplegament de la rampa s’ajusta a l’obertura de les portes perquè la maniobra d’entrada i sortida de les cadires de rodes sigui més segura,

Aquestes millores s’afegeixen a les facilitats consolidades des de fa anys en les diverses generacions d’autobusos de TMB: terra baix antilliscant, mecanisme d’inclinació de la carrosseria per reduir la distància amb la vorera en les parades (kneeling), rampa retràctil a la porta central, polsadors de petició de rampa i d’avís de baixada de cotxet infantil —que anul·la el tancament automàtic de les portes—, retolació en braille dels polsadors i sistema d’informació sonora per a persones amb discapacitat visual, entre d’altres.

Els autobusos que inclouen les últimes millores en accessibilitat són del fabricant MAN: 49 estàndards del model Lion’s City de gas natural comprimit, 26 articulats del mateix model i 30 estàndards del model Lion’s City Efficient Hybrid. En total són 105 unitats, adquirides per TMB dins del programa de renovació de flota, per substituir vehicles dièsel o de gas que han arribat al final de la vida útil, que en part ja estan circulant a les línies regulars.





Paraules clau

mobilitat/ tmb/