L’Ajuntament de Barcelona constitueix un comitè de coordinació i seguiment per l’evolució del COVID-19 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona constitueix un comitè de coordinació i seguiment per l’evolució del COVID-19

26/02/2020

L’Ajuntament de Barcelona ha constituït aquest matí un comitè de coordinació i seguiment per analitzar en detall l’evolució del COVID-19 a la ciutat, en una reunió que ha estat presidida per l’alcaldessa Ada Colau i amb la participació del regidor de Presidència i Planificació Estratègica, Jordi Martí, de la Gerent Municipal de l’Ajuntament, Sara Berbel, i de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, entre d’altres. El comitè, que ha estat aprovat mitjançant un decret d’alcaldia, està presidit per l’alcaldessa, dirigit per la regidora Gemma Tarafa i compta amb la participació de totes les gerències i tots els serveis municipals. L’objectiu d’aquest grup és mantenir una interlocució contínua entre totes les àrees del consistori i fer un seguiment acurat de l’evolució d’aquesta malaltia a Barcelona, igualment en coordinació constant amb les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat.

A Catalunya existeix des de fa setmanes un protocol per a la vigilància d’aquest coronavirus, coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i actualitzat diàriament en funció de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la resta d’autoritats sanitàries. En aquest sentit cal recordar que el 80% dels casos de COVID-19 que s’han donat al món presenten una simptomatologia lleu.

Les recomanacions actuals passen per seguir fent vida normal i mantenir les mesures de prevenció que ja se segueixen cada any amb la grip estacional. Entre elles la higiene freqüent de mans, cobrir-se el nas i la boca en cas de tos i esternuts, mantenir una distància mínima de dos metres amb persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda i evitar tocar-se el nas, ulls i boca. En canvi, amb la situació actual no es recomana l’ús de mascaretes i tampoc hi ha cap recomanació de salut pública per a la restricció de les activitats a la ciutat. Igualment, es vol insistir en transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.Compartiu aquest contingut