Obre un nou Punt d’Informació per a l’Orientació i la Recerca de Feina a Sant Andreu : Servei de Premsa

Obre un nou Punt d’Informació per a l’Orientació i la Recerca de Feina a Sant Andreu

03/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, obre avui un nou Punt d’Informació per a l’Orientació i la Recerca de Feina, situat a la Biblioteca de la Sagrera-Marina-Clotet, al districte de Sant Andreu. Es tracta d’un servei que té com a objectiu el foment de l’ocupació de les persones en situació d’atur.

Amb aquest nou punt d’atenció, Barcelona Activa s’apropa al territori per oferir a les persones un servei informatiu sobre tots els recursos que hi ha disponibles per accedir a una ocupació i per l’autocupació. Les persones usuàries del servei trobaran en aquest nou espai:

– Atenció personalitzada: A través d’una entrevista es fa l’acollida i s’informa la persona dels serveis i recursos existents. Tot seguit i es fa la derivació cap al recurs més adient.

– Professionals de l’orientació: El punt d’informació posa a disposició de la persona usuària un equip de professionals en l’àmbit de l’orientació, que farà una primera anàlisi de les seves necessitats i li donarà a conèixer un mapa amb les múltiples opcions que hi ha al seu abast.

– Eines i recursos: S’analitza quines de les eines i recursos poden ser de més utilitat en cada cas, i es fan les recomanacions de les millors opcions. També es dóna suport, si cal, en la inscripció a les diferents activitats o serveis.

El Punt d’Informació per a l’orientació és el primer pas per definir el  projecte professional.

A Barcelona actualment existeixen els següents punts d’informació i orientació en la recerca de feina:

Durant l’any 2019 els Punts d’informació per a l’orientació van atendre 10.845 participacions (10.565 persones), 5.779 dones i 4.786 homes, a la ciutat.





Paraules clau

ocupació/ orientació/ Sant Andreu/