Ada Colau assisteix a la inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera de la plaça Dones del 36 : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a la inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera de la plaça Dones del 36

06/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 7 de març, a les 11.30 hores, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà a la inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera de la pl. Dones del 36. A l’acte també hi assistirà el regidor de Gràcia, Eloi Badia. Aquest és l’acte central a Gràcia del Dia Internacional de les Dones.

La remodelació forma part del Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades 2018 – 2019 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

El programa vol aportar beneficis de millora sobre el paisatge urbà i les condicions ambientals, a més de millorar la qualitat de vida de les persones que habiten la finca i les condicions ambientals. D’aquesta intervenció destaca la millora de l’aïllament tèrmic de la finca adjacent i l’obertura de noves finestres, la instal•lació d’un jardí vertical i de 31 plaques fotovoltaiques, així com el mural artístic que crea una nova relació entre la plaça i l’obra realitzada.

La mitgera està dedicada a la memòria de les dones que, durant la Guerra Civil, van tenir un paper actiu en la defensa de la República. En una de les parets de la plaça s’ha realitzat un mural artístic amb la imatge icònica de la miliciana antifeixista Marina Ginestà, reproduint la fotografia icònica que li va fer Hans Gutmann a la terrassa de l’Hotel Colón, quan la dona tenia 17 anys.

La inauguració és l’acte central del Dia Internacional de les Dones al districte de Gràcia, i tindrà el següent programa:

• 11 h. Contacontes infantil amb Mima Teatre
• 12 h. Inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera en homenatge a les Dones del 36
• 12.30 h. Lectura del Manifest del 8M
• 12.45 h. Vermut Musical amb Las Karamba.

La lectura del manifest anirà a càrrec de quatre noies: la Luara Coromina, l’Ariadna Martínez, l’Aitana Martínez i l’Aina Amador alumnes de 2n i 4rt d’ESO dels instituts Vila de Gràcia i Montserrat Roig, dos centres educatius on el districte està impulsant un projecte de coeducació i perspectiva feminista, a partir d’una metodologia participativa, vivencial i dinàmica, basada en activitats creatives, dinàmiques i materials audiovisuals.





Paraules clau

dona/ Gràcia/