L’Ajuntament proposarà al Consell Rector de l’IMEB aturar la nova licitació de les Escoles de Música per ampliar el diàleg amb la comunitat educativa i el sector : Servei de Premsa

L’Ajuntament proposarà al Consell Rector de l’IMEB aturar la nova licitació de les Escoles de Música per ampliar el diàleg amb la comunitat educativa i el sector

06/03/2020

La voluntat és que sobre la base del resultat del diàleg, es procedeixi a convocar una nova licitació del servei públic d’escola de música a la tardor, que seria vigent a partir del curs 2021-22.

L’Ajuntament de Barcelona proposarà a la propera reunió del Consell Rector de l’IMEB aturar la nova licitació de les Escoles Municipals de Música i de les Arts de Can Ponsic, Can Fargues i Nou Barris per ampliar el diàleg amb les famílies, una decisió que s’ha pres a partir de les converses que el consistori ja ve mantenint amb els professionals i les famílies de les cinc escoles. La reunió tindrà lloc el proper 24 de març.

En els darrers dies, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, i la comissionada d’Educació, Maria Truñó, s’han reunit amb les famílies i les direccions de les cinc escoles municipals de música de Barcelona per parlar sobre el procés de licitació dels centres de Can Ponsic, Can Fargues i Nou Barris. Un cop escoltats els arguments de la comunitat educativa i d’altres actors implicats, s’ha considerat que aquest debat és rellevant i transcendeix el marc del procediment administratiu d’una licitació.

Així, el consistori plantejarà que el Consell Rector renunciï a la licitació en curs de les tres escoles municipals de música de Can Fargues, Can Ponsic i Nou Barris, tal i com estava previst de fer, i prorrogui els contractes i concessions actuals.

En el cas que el Consell Rector del dia 24 de març aprovi aquesta proposició, l’IMEB obrirà un espai de diàleg amb tots els actors implicats en el marc del Consell escolar com a espai de debats educatius de la ciutat, i del procés d’elaboració del Pla d’Educació i Pràctica Artística de la ciutat previst a la Mesura de Govern “Cap a una política pública de cultura i educació”, que té per objecte reduir, mitjançant l’educació artística, les desigualtats tant en la pràctica cultural com en les oportunitats educatives en el temps de lleure.

L’espai de diàleg permetria deliberar i debatre amb tots els actors implicats sobre quina ha de ser la missió i la funció social de les escoles de música públiques, les quals són una peça clau del Pla d’Educació i Pràctica Artística de la ciutat que s’ha d’elaborar en els propers mesos.

La voluntat és que sobre la base del resultat d’aquest diàleg, es procedeixi a convocar una nova licitació del servei públic d’escola de música a la tardor,  que seria vigent a partir del curs 2021-22.Compartiu aquest contingut