Mor una persona en una explosió en una empresa de material químic a Sant Martí : Servei de Premsa

Mor una persona en una explosió en una empresa de material químic a Sant Martí

10/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Bombers de Barcelona treballarà durant tota la nit per assegurar la zona afectada per l’explosió i aturar el vessament de productes químics

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS: Demà dimecres, 11 de març, a les 9 hores, a la cantonada de Via Trajana amb carrer Santander, s’atendrà els mitjans de comunicació per actualitzar la informació

Una persona ha mort, i hi ha una persona desapareguda, a causa d’una explosió que ha tingut lloc cap a les 14.30 hores d’avui en una empresa de material químic ubicada al número 47 de Via Trajana, al districte de Sant Martí. L’explosió ha provocat l’ensorrament d’una part de l’edifici de l’empresa. Fins al lloc s’han desplaçat 17 dotacions de Bombers de Barcelona, 25 patrulles de Guàrdia Urbana, i 18 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, que han atès a 20 persones amb afectacions de diversa consideració: 13 han estat traslladades a centres sanitaris i les altres 6 han estat donades d’alta al mateix lloc dels fets. L’ajuntament de BCN ha activat el Servei d’Urgències i Emergències Socials municipals per donar atenció psicològica a les persones afectades i als familiars de la víctima.

A causa de l’explosió, i com marca el protocol d’actuació en casos com aquest, s’ha activat en fase d’emergència el Pla d’Actuació Municipal per a Accidents Greus en Empreses amb Risc Químic, tot i que finalment no ha calgut confinar al veïnat de la zona. El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el regidor del districte de Sant Martí,David Escudé, s’han desplaçat fins al lloc dels fets per seguir les tasques de salvament.

A hores d’ara, Bombers de Barcelona treballa per assegurar la zona afectada per l’explosió i aturar el vessament de productes químics. Aquests treballs s’allargaran durant tota la nit.





Paraules clau

empresa/ explosió/ Sant Martí/