L’Ajuntament publica la licitació del segon edifici d’allotjaments de proximitat provisionals (APROP) que s’edificarà en un solar de Sant Martí : Servei de Premsa

L’Ajuntament publica la licitació del segon edifici d’allotjaments de proximitat provisionals (APROP) que s’edificarà en un solar de Sant Martí

12/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials, ha publicat la licitació del nou edifici d’allotjaments de proximitat provisionals (APROP) que es construirà a la ciutat. Es tracta del projecte previst al solar del carrer Bolívia 33-41, situat al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí. En aquest solar es pot edificar un nou equipament d’allotjaments més gran que el del barri Gòtic, amb un total de 42 allotjaments dels quals 35 tindran dos dormitoris, i per tant, seran dobles, i els altres 7 seran d’un dormitori. Es calcula, doncs, que aquest nou APROP tindrà capacitat per allotjar unes 112 persones.

La presentació d’ofertes per participar en el procés de licitació s’obre amb un termini d’un mes, de manera que es podran presentar les propostes fins al 31 de març. A partir d’aquesta data es duran a terme els processos de resolució de la convocatòria, és a dir, que s’escollirà l’empresa que es contractarà per dur a terme el projecte. Se li adjudicarà el projecte executiu, la direcció de l’obra i la construcció de l’edifici a l’empresa guanyadora, i aquesta adjudicació ja tindrà la llicència activada de manera que els terminis del procés administratiu seran molt àgils. D’acord amb els plecs, la durada del contracte es preveu en uns 9 mesos i 15 dies. Així doncs, l’estiu de l’any 2021 es preveu que aquest nou edifici podrà entrar en servei.

El projecte que ara surt a licitació, amb una previsió de pressupost de 3.376.088,04€ + IVA (un pressupost que no és definitiu ja que podrà variar en funció de l’oferta que presenti l’empresa guanyadora), té les mateixes característiques tècniques que el primer projecte d’APROP construït a la ciutat: construcció d’un equipament d’allotjaments provisionals amb elements de contenidors marítims i amb mesures de contractació pública social.

Els APROP, que es construeixen en solars municipals pendents de desenvolupament urbanístic, són estructures formades per mòduls o antics contenidors marítims. Els mòduls arriben al solar preparats per dins, i es van col·locant encaixats els uns amb els altres donant lloc als edificis en els quals els allotjaments on s’uneixen dos mòduls són de dues habitacions (60 m2 de superfície) i mentre que els allotjaments d’un sol mòdul són d’una habitació (30 m2 de superfície).

El procés constructiu de l’edifici s’inicia amb la construcció d’una planta baixa d’estructura metàl·lica que genera espais diàfans per donar espai a un equipament de barri, la porteria d’accés a l’allotjament i la bugaderia, sobre la qual es van apilant els mòduls. Aquests mòduls s’uneixen entre ells per passeres que donen accés a una escala i dos ascensors. Finalment, s’instal·len les noves façanes amb balcons per a cada allotjament i una coberta verda que permeten l’aïllament tèrmic de l’edifici.

   

 





Paraules clau

APROP/ Sant Martí/