Els serveis de neteja i recollida de residus, garantits a tota la ciutat : Servei de Premsa

Els serveis de neteja i recollida de residus, garantits a tota la ciutat

16/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es modifiquen les dinàmiques dels equips amb un sistema de torns que permet assegurar el servei mentre durin les mesures de contenció de la COVID-19 i sobretot per protegir les treballadores i els treballadors del servei.

Tots els punts verds de la ciutat, els de barri, els de zona i els mòbils han tancat des d’avui dilluns

Se suspèn el servei de recollida de mobles i trastos vells a tota la ciutat, però es mantenen alguns equips per evitar l’acumulació de residus voluminosos a la via pública

El servei de neteja i recollida de residus a la ciutat de Barcelona estan garantits durant el temps que durin les mesures específiques davant la situació generada per la COVID-19. S’han modificat les dinàmiques dels equips per adaptar-les a les circumstàncies, amb un sistema de torns que permet assegurar el servei i sobretot per protegir les treballadores i els treballadors amb l’aplicació de les mesures preventives dictades per les autoritats sanitàries.

El servei de recollida de residus està garantit arreu així com el servei de neteja de carrers, amb 625 persones cada dia de dilluns a dissabte que treballaran per mantenir la neteja de la ciutat. Es prioritzen les zones amb recollida de residus sense contenidors, el buidat de les papereres, la neteja als volants dels contenidors i la neteja a l’entorn d’hospitals, centres sanitaris i mercats d’alimentació.

Es disposaran totes les mesures logístiques a cada centre de treball per evitar la concentració de treballadors i els equips sortiran de forma esglaonada amb torns alternatius.

Com a mesura de prevenció i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la COVID-19, des d’avui estan tancats els 27 punts verds de barri de tota la ciutat així com els punts verds de zona, tots els punts verds de zona i els punts verds mòbils.

Se suspèn des d’avui el servei de recollida de trastos i mobles vells. Es mantindran alguns equips de repàs per evitar que residus voluminosos s’acumulin al carrer. La recollida comercial s’adaptarà proporcionalment a la reducció de l’activitat comercial.

Com a servei essencial també es manté la recollida d’animals morts quan sigui necessari, amb aplicació de totes les mesures de prevenció per al personal del servei.

 

Recomanacions a la ciutadania

Amb la modificació i adaptació del serveis es demana a la ciutadania la màxima col·laboració en la gestió dels residus:

– No dipositar residus voluminosos al carrer, com mobles i trastos, mantenir-los a casa mentre durin les mesures excepcionals fins al restabliment del servei.

– Si es generen residus que no es poden llençar als contenidors ordinaris del carrer, mantenir-los emmagatzemats a casa fins que reobrin els punts verds.

– No deixar residus fora dels contenidors i llençar els residus als contenidors de recollida selectiva corresponent.

– Augmentar la recollida selectiva per intentar reduir al màxim la fracció rebuig i evitar al màxim l’ús de plàstics d’un sol ús.

– Es recomana també que es redueixi al màxim la generació de residus amb estratègies com la compra responsable, la planificació acurada dels àpats per no haver de llençar menjar i fent la màxima reutilització per allargar la vida útil dels productes i materials diversos.

– En els barris amb recollida sense contenidors és molt important que es compleixin els horaris per treure les escombraries, de 20 a 22 hores. A la zona de Sarrià vell, amb recollida porta a porta, cal seguir estrictament el calendari del servei.





Paraules clau

COVID-19/ gestió de residus/ neteja/ residus/