Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona

24/03/2020

Els serveis essencials municipals desplegat pel consistori segueixen funcionant correctament, posant la prioritat en l’atenció a les persones i col·lectius més vulnerables

L’Ajuntament de Barcelona, com ha fet des de l’inici de la crisi sanitària per la COVID-19, fa una actualització dels serveis públics essencials que ha desplegat, prioritzant l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Pel que fa a la mobilitat i a l’espai públic:
– Trànsit. Es consolida la tendència a la baixa. Entre les 7.00 i les 10.00 hores d’aquest dimarts, la davallada del trànsit ha estat d’un -71,1% als accessos de la ciutat, d’un -73,4% a l’interior de la ciutat i d’un -58,3% en el cas de les Rondes.
– Transport. A nivell de transport públic, aquest matí en hora punta (7.00 hores) hi ha hagut un descens del -66% en les validacions al metro. Aquesta davallada s’ha incrementat amb el pas de les hores i s’ha acabat situant en el -86% a les 9.00 hores del matí. Durant tot el dia d’ahir el passatge es va reduir en un -89% al metro i en un -92,2% a la xarxa d’autobusos. Cal recordar que es continuen planificant els serveis reforçant la franja de l’hora punta, principalment en les línies amb més persones usuàries.
– Espai públic. La Guàrdia Urbana segueix actuant a l’espai públic, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, han interposat i s’han denunciat 7.996 denúncies a persones per no respectar el decret d’estat d’alarma i han fet 17.350 avisos. En el cas de locals i establiments, s’han fet 594 avisos i s’han aixecat 104 actes d’inspecció.

Pel que fa als serveis socials:
– Beques menjador. Avui han obert els primers 44 centres educatius previstos per a la distribució de les targetes menjador a la ciutat de Barcelona i s’han començat a lliurar les targetes sense incidències. En els propers dies es continuarà treballant en la distribució.
– Centres de Serveis Socials. Els nou centres que hi ha a la ciutat que es mantenen operatius van fer ahir 448 atencions presencials i 362 atencions telefòniques.
– Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a dones víctimes de violència masclista. Es van fer ahir 4 atencions presencials i 22 atencions telefòniques.
– Servei d’Àpats a domicili, en companyia i en menjadors socials, es manté l’augment del 30% de la seva capacitat operativa i es fan un total de 4.800 àpats.
– Servei d’Ajuda a Domicili (SAD). La suspensió de serveis se situa al voltant del 35% de les persones usuàries, que són ateses per familiars propers.
– Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Continua operant les 24 hores del dia. Ahir es van fer 10 atencions presencials, 117 telefòniques i 7 a domicili.Compartiu aquest contingut