[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona desplega el projecte Pavelló Salut i habilita 4 espais per donar suport als equipaments sanitaris de la ciutat : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona desplega el projecte Pavelló Salut i habilita 4 espais per donar suport als equipaments sanitaris de la ciutat

26/03/2020

El Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, habilitarà 4 espais propers als hospitals de referència de la ciutat per destensionar els centres sanitaris durant els propers dies

Els espais són 3 centres esportius i un espai per determinar que poden arribar a allotjar fins a 600 pacients en una primera fase. El primer que entrarà en funcionament serà el CEM Olímpics Vall d’Hebron, per donar servei a l’Hospital Vall d’Hebron, i podria entrar en funcionament a principis de la setmana vinent

Bombers de Barcelona, amb la col·laboració de Metges sense Fronteres, treballa ja en el muntatge logístic dels 4 espais. L’Ajuntament de Barcelona proveirà la logística i el material per poder medicalitzar els centres i el Consorci Sanitari de Barcelona s’encarregarà del personal sanitari i del criteri assistencial

Aquest dispositiu se suma a altres projectes de suport sanitari com l’Hotel Salut, que habilitarà més de 200 habitacions de 3 hotels de la ciutat per atendre persones amb diverses necessitats d’aïllament

El Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, han començat el desplegament del projecte Pavelló Salut per habilitar 4 espais com a prolongació dels 4 hospitals de referència de la ciutat. A​questa mesura permetrà poder atendre de manera simultània fins a un total de 600 pacients en una primera fase i destensionar els centres sanitaris a causa de la situació d’emergència per la COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

Per desplegar l’operatiu, avui s’ha constituit l’Oficina Tècnica de Pavelló Salut, ubicada al Parc Sanitari Pere Virgili i formada per una quinzena de professionals de l’Ajuntament de Barcelona sota la coordinació de la gerent Marta Clari. Aquesta oficina s’ampliarà en funció de les necessitats operatives i està preparada per atendre totes les demandes que li faci arribar el Departament de Salut. Tots els serveis municipals s’han posat a disposició de Salut per fer front als requeriments logístics que siguin necessaris en cada moment.

Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, ha començat les tasques d’instal·ació d’un primer Pavelló Salut al CEM Olímpic Vall d’Hebron que doni suport a l’Hospital Vall d’Hebron, que podrà entrar en funcionament a principis de la propera setmana. Bombers de Barcelona seran els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que Catsalut s’encarregarà de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial. D’altra banda, els equips de sistemes d’informació dels hospitals, l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat estan treballant perquè els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà pels malalts ingressats.

Els 4 espais són els següents:

– CEM Olímpics Vall d’Hebron: l’hospital de referència serà Vall d’Hebron

– Claror Marítim: l’hospital de referència serà l’Hospital del Mar

– CEM Guinardó: l’hospital de referència serà l’Hospital de Sant Pau

– L’Hospital Clínic utilitzarà un espai per determinar.

El dispositiu Pavelló Salut se suma a les diferents iniciatives de suport als centres sanitaris de la ciutat, com Hotel Salut, que habilitarà més de 200 habitacions de 3 hotels de la ciutat per atendre pacients amb simptomatologia lleu o assimptomàtics, pacients autònoms o aquells que no poden fer l’aïllament a casa per dificultats del seu entorn. Hotel Salut assegurarà l’aïllament i permetrà reduir la saturació als hospitals i centres d’atenció intermèdia. A més, s’habilitaran hotels propers als 4 grans hospitals per descans i suport al personal sanitari. Aquesta iniciativa s’ha desplegat amb la col·laboració del Gremi d’Hotels de Barcelona. ​

 

Enllaç relacionat

Imatges del muntatge del Pavelló Salut al CEM Olímpics Vall d’Hebron (Vídeo format mp4 – 1,3 GB)Compartiu aquest contingut