‘El Centre LGTBI des de casa’, nova programació en línia durant el període de confinament : Servei de Premsa

‘El Centre LGTBI des de casa’, nova programació en línia durant el període de confinament

31/03/2020

Les activitats a distància comencen avui, 31 de març, coincidint amb la celebració del Dia de la Visibilitat Trans

El Centre LGTBI vol mantenir en marxa l’activitat a través de les xarxes socials. Per això ha preparat una programació especial que es podrà seguir, des d’avui i durant dos dies a la setmana, a través d’Instagram.

Aquestes activitats complementen l’estratègia digital que el Centre LGTBI porta desenvolupant des del seu tancament, el passat 13 de març, a causa de l’actual situació sanitària. Des d’aleshores, comparteix diferents activitats i recursos relacionats amb la diversitat sexual i de gènere, i també fa difusió d’informacions relacionades amb les entitats LGTBI i l’actualitat municipal.

‘El Centre LGTBI des de casa’ s’estructura al voltant d’activitats participatives, converses i diàlegs realitzats en col·laboració amb diferents entitats, expertes i persones que participen habitualment al dia a dia de l’equipament. La programació comença avui, 31 de març, coincidint amb el Dia de la Visibilitat Trans. Per celebrar aquesta important data, el Centre LGTBI convidarà a les persones trans a fer-se visibles a les xarxes socials, tot compartint fotografies acompanyades de l’etiqueta #transvisiblesdesdecasa. A més, a partir de les 18.00 h, el compte d’Instagram del Centre emetrà en directe una conversa amb Lucas Platero, doctor en sociologia i docent universitari.

L’activitat es reprendrà dijous 2 d’abril a la mateixa hora. Serà el torn d’analitzar com es viu la quarantena amb infants a casa, de la mà de l’FLG – Associació de Famílies LGTBI. Amb el seu ajut coneixerem com es desenvolupa el confinament a les seves llars i quines solucions creatives estan portant a terme per ocupar el temps lliure de nens i nenes.

La setmana que ve, dimarts 7 d’abril, a les 18.00 h, el perfil d’Instagram tornarà a oferir un diàleg. En aquesta ocasió, amb Cari McCay. Després de la seva participació al cicle Interculturalitat LGTBI, la treballadora social i mediadora familiar torna a col·laborar amb el Centre LGTBI per convidar-nos a parlar de qüestions com la intersecció entre el racisme i la diversitat sexual i de gènere. Entre altres aspectes analitzarà si la pandèmia està reforçant i legitimant els discursos d’odi.

Finalment, dijous 9 d’abril, a les 18.00 h, el coordinador tècnic de l’Observatori Contra l’Homofòbia, Cristian Carrer, repassarà quines estratègies poden desenvolupar-se en aquests moments dins la llar per evitar situacions de violències i LGTBI-fòbies. A més, recordarà els serveis que l’OCH està oferint aquests dies telemàticament.

‘El Centre LGTBI des de casa’ anirà incorporant noves propostes a la seva agenda progressivament.

 

 Compartiu aquest contingut